De ce dispare respectul în cuplu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comunicarea în cuplu rezolvă conflictele
Comunicarea în cuplu rezolvă conflictele

Nepăsare, cuvinte urâte, umilinţe...sunt semnale clare că în relaţie se simt colţii lipsei de respect. Ca să nu lase urme adânci în sufletul tău, există căi de apărare.

Respectul este una dintre condiţiile ca un cuplu să reziste în timp, iar tu să te simţi confortabil şi protejată în relaţia de cuplu.

Aşa că nu este deloc de mirare să simţi un cuţit în inimă şi un sentiment de deznădejde când el începe să-ţi vorbească urât, să te umilească în public, să te trateze ca pe un obiect sau, mai rău, să-ţi dea o palmă... Este clar, respectul care v-a unit la începuturile relaţiei s-a dus pe apa sâmbetei... Iar respectul merge mână în mână cu dragostea...

Îndrăzneşte să iei atitudine !

O replică tăioasă, un reproş adresat pe un ton autoritar, un ţipăt şi te reduce la tăcere!

Nu-ţi vine să crezi că este tot el, bărbatul care ţi-a jurat cu zâmbetul pe buze că te va respecta şi că te va iubi până la adânci bătrâneţi.

Eşti atât de năucită, încât nici nu prea ştii ce te-a lovit şi de unde să apuci firul problemei...

Bărbaţii au tendinţa de a face acest lucru din dorinţa de a domina şi de a deţine controlul.

Tu eşti cea care nu trebuie să lase capul plecat şi să-şi spună că este doar o pasă proastă.

Nu-ţi fie teamă să iei atitudine şi să-i spui că nu-i permiţi un astfel de comportament.

Stresul, principalul vinovat

Nu de puţine ori, oboseala, rutina, stresul au o mare parte din vină pentru momentele în care jignirile şi umilinţele se dezlănţuie, pentru că nervii sunt întinşi la maximum şi nu mai ţineţi cont de nimic.

Vă puteţi arunca cu uşurinţă vorbe grele, care vor săpa armonia relaţiei. Întotdeauna, o plimbare în aer liber, o ieşire la film ori o minivacanţă te pot salva. Când gândurile se limpezesc, toată otrava se risipeşte!

Nici multă tăcere nu-i bună !

Uneori şi tăcerea poate însemna lipsă de respect: este de ajuns să fii cu celălalt în aceeaşi încăpere şi să se comporte ca şi cum ar fi singur.

Tu-i spui ceva, iar el se joacă la calculator. Sau se uită pe pereţi. Este o totală lipsă de consideraţie faţă de tine.

Mai mult, te poate răni la fel de uşor şi dacă, atunci când sunteţi cu prietenii, nu te lasă să vorbeşti sau nu ascultă ceea ce spui, pentru că nu-ţi respectă opiniile şi ideile.

Citeşte pe clickpentrufemei.ro cum trebuie să reacţionezi în astfel de situaţii

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite