Chiţac mai cere timp pentru operaţie - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa naţională de astăzi scrie despre cererea generalului Mihai Chiţac, confiscarea de dividende de către SIF Moldova sau protestele împotriva dulcegăriilor de 1 şi 8 martie. Printre alte subiecte, preţul apartamentelor vehi este în continuă scădere, iar românii pot petrece o săptămână la munte cu 358 de lei.

Chiţac mai cere timp pentru operaţie. Fostul general Mihai Chiţac - condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru reprimarea manifestanţilor în timpul Revoluţiei de la Timişoara, din decembrie 1989 - le cere magistraţilor Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti prelungirea termenului de amânare a executării pedepsei. Motivul: în cele trei luni de libertate care i-au fost acordate de instanţă nu a putut face decât testele preliminare pentru intervenţie. Avocatul lui Chiţac, Dan Ioan, a precizat, ieri, că magistraţii militari vor lua o decizie în cazul clientului său pe 10 martie, anunţă Evenimentul Zilei.

SIF Moldova confiscă dividendele micilor acţionari. Ca şi acţionarii de la SIF Muntenia, acţionarii de la SIF Moldova sunt deposedaţi de dividendele care li se cuvin, dacă nu şi le ridică timp de trei ani de zile. "Cuponarilor" li se confiscă banii pe baza unui decret din 1958, de pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Până în prezent, SIF Moldova a confiscat dividende în valoare de circa 10 milioane de euro, în special de la micii acţionari, care habar nu au că au rămas fără aceşti bani, scrie Jurnalul Naţional.

Proteste pe butoi împotriva dulcegăriilor de 1 şi 8 Martie. „Am impresia că sunt blestemat. Nu mai scap de program: dimineaţa mă trezesc după program, la serviciu iar pauză după program, am ajuns şi să iubesc după program. De Valentine’s Day trebuie să îi iei fetei cadou şi să mergi la o cină romantică, de 1 Martie iar cadou, cină, lumânări şi lugu-lugu. M-am săturat! Protestez!”, strigă Mihai, 26 de ani, programator. E cocoţat pe un butoi, în Piaţa Romană din Bucureşti, şi vorbeşte la microfon trecătorilor. E un protest faţă de „aşa-zisul romance ” şi de clişeele de Valentine’s Day, 1 şi 8 Martie. L-au organizat tinerii angajaţi la o companie de whisky, după ce au făcut un studiu. Concluzia: 60% dintre tineri încearcă să „fenteze” cele trei zile, ca să scape de momentele romantice. Folosesc ca scuze statul peste program la serviciu, răceala sau, mai simplu, „ajut un prieten”, potrivit Gândul.

Au aparut chilipirurile imobiliare.
"Am mai tăiat cinci mii de euro din preţ, dar nu vine nimeni să cumpere." "Mai bine îl dădeam anul trecut, că aş fi scăpat de toate problemele." Acestea au fost în general reacţiile proprietarilor de apartamente vechi aflate la vânzare în Capitală atunci când au fost întrebaţi de "România liberă" dacă au găsit până acum cumpărători. De altfel, la o simplă vizionare a anunţurilor de mică publicitate, se poate constata că vânzătorii locuinţelor au tăiat în unele cazuri şi până la jumatate din preţurile pe care le cereau în vara anului trecut. Scăderi sensibile se înregistrează în toate cartierele Bucureştiului, de la periferie până în centru.

Românii pot petrece 'săptămână la munte' cu maximum 358 de lei.
Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a lansat programul special „O săptămână la munte”, program ce se va derula în perioada martie-aprilie. Potrivit unui comunicat al FPTR, „scopul programului este facilitarea accesului la odihnă a unui număr sporit de persoane şi a unei utilizări mai eficiente a capacităţilor hoteliere din România”. Un sejur de cinci nopţi, în perioada martie-aprilie, fără servicii de masă, costă 158 lei/persoană, la un hotel, vilă sau pensiune de două stele. Acelaşi sejur la trei sau patru stele costa 258 lei, respectiv 358 lei/persoană. Biletele au fost puse în vânzare şi în agenţiile de turism, iar locurile vor fi vândute tuturor categoriilor de turişti români dupa principiul „primul venit, primul servit”, scrie Gardianul.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite