Salonul Auto de la Paris - Noul Renault Espace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
espace 3

Acum cateva zile am spus că am să revin asupra noului Espace imediat ce apuc să-l văd live în cadrul salonului auto de la Paris. Ei bine, este aici, este live, este superb şi da este un crossover...MPV!

Carlos Ghosn a punctat foarte bine plusurile acestui model in cadrul prezentării sale. O prezentare destul de spectaculoasă...la fel ca maşina în sine. Dar cred că Renault au făcut mult mai mult aici decat doar să transforme Espace-ul într-o maşină mai..pentru oameni activi. Ce au reuşit francezii aici, a fost să reinventeze conceptul de monovolum.

espace 2

Formele sale masive, agresive şi elegante ies şi mai mult în evidenţă atunci cand ai un plafon care se coboară spre hayon şi o linie mediană de design foarte înaltă. Cam aşa iei Espace-ul şi faci din el un MPV pe care absolut niciun rival de-al sau nu poate spera să-l atingă. Sper de fapt că rivalii săi erau pe aproape în timp ce noul Espace ne-a fost prezentat pentru prima oară. A fost un show bun.

espace 1

Am examinat cu atenţie şi interiorul, iar confortul pot spune că este de nota 10. Materialele au crescut şi ele la capitolul calitate faţă de generaţa precedentă, iar display-ul vertical îţi distrage atenţia într-un sens bun. Mi-a placut şi levierul transmisiei automate deoarece are o formă inedită, modernă şi chiar foarte practică dacă stăm să ne gandim puţin mai bine.

espace 7

Din punct de vedere dinamic, noul Espace oferă un pachet numit Multi-Sense, cu ajutorul căruia îţi poţi personaliza stilul de mers. Da, într-un MPV. Suspensiile, direcţia, motorul, toate îţi răspund la comandă prin apăsarea unui buton. De asemenea exista şi sistemul 4Control pe care l-am mai întalnit şi pe Laguna Coupe, unde direcţia da comenzi şi roţilor din spate.

Sub capota noului Espace, două unitaţi turbodiesel şi una pe benzină. Primele două dezvoltă 130cp, respectiv 160cp şi au o capacitate de 1.6 litri. Da, acelaşi motor minunat pe care l-am testat acum ceva timp pe noul Qashqai. În schimb, motorul pe benzină al lui Espace ştie să facă şi mai multă gălăgie. Se numeşte 1.6 TCe 200 EDC - sau tradus: 1.6 turbo, 200 cai putere, transmisie automată cu dublu ambreiaj. Foarte impresionant. 

Un full-review al salonului auto de la Paris vine undeva în zilele următoare, însă trebuie spus că noul Renault Espace a fost una din vedetele cele mai mari de aici. Şi la propriu, şi la figurat. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite