Weekend prolific pentru stranieri! Selecţionerul Mirel Rădoi are motive de optimism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radoi

Cu puţin timp înainte de reluarea preliminariilor pentru CM 2022, antrenorul echipei naţioanle de fotbal a primit veşti bune de la jucătorii români care activează peste hotare.

Noul sezon fotbalistic a început în toată Europa, prilej pentru jucătorii din străinătate să demonstreze că ne putem baza pe ei pentru meciurile cu Islanda, Liechtenstein şi Macedonia de Nord, programate la începutul lunii viitoare, în campania de calificare pentru turneul final din Qatar.

Semne bune pentru defensiva Naţionalei 

Portarul de bază al echipei naţionale, Florin Niţă, a fost titular la Sparta Praga şi a reuşit să sigileze buturile în victoria, 4-0, cu Hradec Kralove, în etapa a 5-a din Cehia.

În Turcia, fundaşul Alin Toşca a fost integralist în egalul, 0-0, smuls de Gaziantep, pe teren propriu, campioanei Beşiktaş, în timp ce celălalt tricolor de la gruparea turcă, Alexandru Maxim, cu probleme medicale, nu a făcut parte din lot.

În prima etapă din Serie A, Vlad Chiricheş a fost titular în victoria obţinută în deplasare de Sassuolo, 3-2, cu Hellas Verona. Apărătorul a avut o evoluţie bună şi a fost schimbat, din considerente tactice, abia în minutele de prelungire. 

Man şi Drăguş, decisivi pentru echipele lor

Şi Dennis Man a avut un weekend excelent, el reuşind să înscrie în egalul obţinut de Parma, 2-2, la Frosione, în prima etapă din Serie B. Fostul jucător al celor de la FCSB a fost titular şi a evoluat până în minutul 86, în timp ce celălalt român de la Parma, Valentin Mihăilă, accidentat, nu a făcut parte din lot.

Denis Drăguş a fost esenţial în victoria la limită, 1-0, a celor de la Standard Liege în partida cu Oostende, din etapa a 5-a a campionatului belgian. Atacantul a fost trimis în teren în minutul 67 şi a dat pasa unicului gol al meciului, ajungând la un gol şi două assist-uri în acest început de sezon.

Dorin Rotariu (Ludogoreţ, 5-0 cu Lokomotiv Sofia) şi Dragoş Nedelcu (Fortuna Düsseldorf, 2-2 cu Kiel) nu au dezamăgit şi au prins toate minutele în partidele jucate de formaţiile lor în faţa propriilor suporteri.

Sergiu Hanca, care nu face parte din lista preliminară a celor 23 de stranieri convocaţi de Rădoi, a avut o evoluţie foarte bună în victoria echipei sale din acest weekend. În etapa a 5-a din Polonia, Cracovia s-a impus în faţa celor de la Jagiellonia, scor 2-1, cel de-al doilea gol al gazdelor fiind opera fostului mijlocaş al lui Dinamo. 

Doar Puşcaş a dezamăgit

Singura prestaţie mai puţin reuşită a fost a atacantului lui Reading, George Puşcaş. Românul, integralist în eşecul de pe terenul lui Coventry, scor 1-2, nu a reuşit să îşi ajute prea mult echipa şi a ajuns la 5 meciuri oficiale fără gol înscris în noul sezon. De altfel, publicaţia „Get Reading” i-a acordat nota 4 lui Puşcaş şi a descris în termeni sumbri evoluţia sa: „O altă evoluţie lipsită de strălucire. A făcut un efort intens, dar execuţiile l-au trădat, iar momentele în care a fost avut mingea în posesie au fost îngrozitoare”, a scris sursa citată. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite