VIDEO Messi e unic. Argentinianul a devenit cel mai bun marcator din istoria campionatului spaniol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Admiraţia coechipierilor faţă de Leo Messi. FOTO: espnfc.com
Admiraţia coechipierilor faţă de Leo Messi. FOTO: espnfc.com

Seară magică pentru Leo Messi, care a mai doborât un record, de data aceasta unul impresionant. Argentinianul a reuşit un hattrick cu FC Sevilla (5-1) şi a depăşit performanţa istorică a lui Telmo Zarra, care data de la mijlocul anilor '50!

Obişnuit să doboare recordurile pe bandă rulantă, Leo Messi l-a bifat astăzi pe unul dintre cele mai importante. 

Sâmbătă seară, pe  „Camp Nou“, Messi a început meciul cu Sevilla la doar un gol în spatele performanţei lui Telmo Zarra, care era golgheterul all-time al campionatului spaniol din 1955. 

La final, atacantul Barcelonei a doborât ştacheta spaniolului şi chiar a înălţat-o. Cât de mult încă nu se ştie. 

Deşi nu mai marcase în campionat, de trei etape, Messi s-a revanşat în faţa Sevillei, când a marcat de trei ori. Cu prima 

reuşită (minutul 21), una fabuloasă, din lovitură liberă, argentinianul a egalat recordul lui Zarra, iar cu cea de-a doua (73), după o alunecare din 3 metri, l-a depăşit pe regretatul atacant spaniol. 

A fost momentul în care întreg stadionul i-a scandat numele, iar coechipierii l-au ridicat pe braţe pe micuţul mare atacant argentinian. 

Până la final, Messi a mai marcat un gol (78), cu un şut plasat, din 14 metri şi a ajuns la 253 de reuşite în campionatul spaniol, la doar 10 ani de la debut!

Telmo Zarra a avut nevoie de 278 de partide pentru a atinge 251 de goluri, recordul care a rezistat până astăzi. Messi le-a reuşit în 289 de partide. 

Zarra, fost mare atacant basc, a evoluat mai ales pentru Athletic Bilbao (1940-1955) şi a decedat la 85 de ani, în februarie 2006. 

Vezi aici golurile lui Messi, în meciul cu Sevilla

Top 3 marcatori în campionatul spaniol

1. Messi 253 de goluri - 289 meciuri

2. Telmo Zarra 251 de goluri - 278 meciuri

3. Hugo Sanchez 234 de goluri - 347 meciuri 

Neymar (49) şi Rakitici (65) au mai înscris sâmbătă pentru Barcelona, în timp ce Sevilla a punctat doar graţie autogolului bifat de Jordi Alba (47). 

S-a încheiat 5-1 pentru echipa catalană, care a rămas pe locul 2, cu 28 de puncte după 12 etape. Lider e Real, cu 30 de puncte, care s-a distrat în deplasare cu Eibar, scor 4-0, după o dublă a lui Ronaldo (43, 83 pen.) şi câte un gol pentru Rodriguez (23) şi Benzema (69).  

În actualul sezon din Spania, după 12 etape, Ronaldo e lider în topul golgheterilor, cu 20 de goluri, la mare distanţă de Neymar (11) şi Messi (10). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite