Vettel şi restul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul mondial Sebastian Vettel a debutat cu o victorie zdrobitoare în noul sezon de Formula 1, pe circuitul de la Albert Park, din Melbourne. Piloţii Sauber au fost descalificaţi. Germanul şi-a spulberat adversarii şi a sosit la peste 22 de secunde în faţa lui Lewis Hamilton. Podiumul a fost completat de rusul Vitali Petrov, la cel mai bun rezultat din carieră.

Testele din presezon, antrenamentele libere şi calificările de la Melbourne anunţau dominaţia Red Bull. Nimeni nu şi-a închipuit însă că taurii roşii au nişte aripi invizibile care îi poartă de-a lungul pistei. Înfricoşător însă, pentru desfăşurarea acestui sezon, este faptul că Red Bull nu a folosit nicio clipă sistemul KERS pe niciunul dintre monoposturi de-a lungul întregii curse!

Surprizele Petrov şi Perez

Vettel a plecat perfect, pe partea curată a pistei şi, în numai un tur, pusese deja peste două secunde între el şi Hamilton. Germanul a avut emoţii doar de două ori în cursă, atunci când uzura pneurilor l-a făcut să piardă câteva secunde, recuperate rapid însă după trecerile pe la boxe. În rest a rulat într-o lume a lui, iar pe final, după ce Hamilton şi-a avariat uşor monopostul pe la o trecere prin iarbă, nu a mai forţat.

Vezi desfăşurarea tur cu tur a cursei şi declaraţiile de la final!

Dincolo de cursa perfectă a lui Vettel şi de performanţa excelentă a lui Hamilton, care a rulat 25 de tururi cu o bucată din scut atârnând pe asfalt, dar a terminat pe doi, alţi doi piloţi au ieşit în evidenţă la Melbourne. Rusul Vitali Petrov a fost din nou coşmarul lui Fernando Alonso, la fel ca în ultimul Mare Premiu din sezonul trecut şi, după ce l-a ţinut tururi bune pe spaniol în spate, a reuşit prima clasare pe podium din scurta sa carieră în F1. Celălalt evidenţiat, mexicanul Sergio Perez, nu s-a bucurat mult timp de locul 7 pe care l-a ocupat la prima sa cursă în "Marele Circ".

El şi colegul său de la Sauber, Kamui Kobayashi (locul 8), au fost descalificaţi după ce comisarii FIA au descoperit că eleronul spate al monopostului C30 a încălcat prevederile regulamentului tehnic. De această decizie, contestată de teamul elveţian, au profitat Felipe Massa (Ferrari) şi Sebastien Buemi (Toro Rosso), care au urcat două poziţii în clasament. 

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite