Veste bună pentru Simona Halep. Nu mai poate pierde locul 4 WTA în următoarea perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep nu va mai juca până la Australian Open, programat să înceapă pe 16 ianuarie, dar nu mai poate pierde locul 4 WTA.

Asta deoarece, jucătoarea cehă  Karolina Pliskova  a anunţat, duminică, faptul că nu va participa la turneul WTA International de la Sydney, Australia, în perioada 8-14 ianuarie, din cauza unei accidentări la coapsă.

 Karolina Pliskova, care era cotată cu a patra şansă la câştigarea turneului de la Sydney, s-a impus, sâmbătă, în finala turneului de la Brisbane, Australia, în faţa franţuzoaicei Alize Cornet, scor 6-0, 6-3. Gra'ie acestui rezultat, ea a urcat azi pe locul 5 în clasamentul WTA, depăşind-o pe slovaca Dominika Cibulkova. Dacă ar fi câştigat şi turneul de la Sydney, Pliskova ar fi depăşit-o şi pe Simona Halep.

Pliskova este una dintre favoritele primului turneu de Mare Şlem al anului, Openul Australiei, care va începe la Melbourne pe 16 ianuarie. În septembrie 2016, jucătoarea din Cehia a pierdut finala Openului Statelor Unite în faţa germancei Angelique Kerber (locul 1 WTA).

Ucraineanca Elina Svitolina (locul 14 WTA) s-a retras, de asemenea, de la Sydney, din cauza unei afecţiuni virale. "Am avut dureri constante de cap în ultimele două zile. Situaţia s-a înrăutăţit azi, din cauza temperaturii ridicate de la antrenamente, nu sunt pregătită să performez", a spus Svitolina, citată de AFP.

Turneul WTA International de la Sydney se dispută în perioada 8-14 ianuarie, pe suprafaţă dură, şi este dotat cu premii totale în valoare de 776.000 de dolari. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite