„Suntem la un pas de jackpot“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Stoica (dreapta) speră  să sărbătorească o calificare istorică  la Stuttgart
Mihai Stoica (dreapta) speră să sărbătorească o calificare istorică la Stuttgart

Mihai Stoica îi contrează pe cei care spun că Unirea n-are nimic de pierdut la Stuttgart şi le aminteşte de bonusul de trei milioane de euro oferit de UEFA pentru o calificare în optimile Ligii. Managerul general al ialomiţenilor nu se bucură de criza prin care trec nemţii. Ba din contră, Meme e de părere că nu există motive de optimism pentru formaţia sa.

Pentru Unirea se apropie Momentul Adevărului! Au câştigat titlul în România, au făcut instrucţie cu Rangers la Glasgow, au doborât indestructibila Sevilla, iar acum Dan Petrescu şi elevii săi sunt faţă în faţă cu o performanţă uluitoare: calificarea în optimile Ligii Campionilor! 

Mihai Stoica admite că din cauza mizei uriaşe, la Urziceni presiunea creşte pe măsură ce se apropie meciul decisiv de miercuri.

„Avem nevoie de un egal ca să luăm jackpotul, adică primăvară în Ligă şi trei milioane de euro bonus de la UEFA. Sincer, când am început partidele din Ligă, nu ne gândeam că vom depinde de un egal în ultima etapă pentru a trece mai departe, acolo unde nu a ajuns nici Şahtior Doneţk sau vreo altă formaţie de talia ei. Sper ca miza să nu-i copleşească pe jucători. Dar, aceeaşi miză este şi pentru nemţi", a spus Stoica pentru „Adevărul".

Regretă demiterea lui BabbelSchimbarea antrenorului Markus Babbel de la VfB Stuttgart nu l-a încântat pe conducătorul Unirii. Ba din contră! L-a îngrijorat! Meme crede că această măsură ar putea fi benefică pentru formaţia germană.

„Schimbarea nu este deloc bună pentru noi! De câte ori este demis un antrenor, de cele mai multe ori, urmează o serie de rezultate bune.  Sper ca ele să apară pentru Stuttgart după meciul cu noi. Nemţii nu trec prin nicio perioadă proastă. Au jucat slab în campionat, dar au evoluat foarte bine în Liga Campionilor. Toate meciurile lor din Ligă le-au  jucat extraordinar. La Sevilla au scăpat victoria printre degete, la Glasgow au bătut, iar acasă cu spaniolii a fost un rezultat mincinos pentru că Stuttgart a jucat foarte bine. Acum sunt disperaţi să câştige, nu au voie să rateze calificare în «optimile» Ligii Campionilor", a continuat Stoica.

Mihai Stoica este nemulţumit că Dan Petrescu nu va putea alinia echipa cea mai bună miercuri seară. „Nouă ne lipsesc jucători importanţi, deci nu avem niciun motiv să fim optimişti. Fără Maftei, suspendat, şi fără Ricardo, accidentat la Piatra Neamţ, ne va foarte greu", a încheiat managerul general al Unirii.

Dan Petrescu a renunţat la „militărie"

Jucătorii Urziceniului nu au mai fost nevoiţi să suporte un program spartan înaintea jocului de la Stuttgart. Brandan şi compania au avut liber sâmbătă, iar ieri-dimineaţă au intrat în cantonament.

Înaintea partidei Unirea - Sevilla, Dan Petrescu şi-a ţinut şapte zile elevii în cantonament. Regimul milităresc a dat roade, ialomiţenii obţinând o victorie răsunătoare. 

Doar cinci echipe din Est, în primăvara Ligii

Din sezonul 2003-2004, când UEFA a decis să renunţe la formatul cu două faze ale grupelor pentru Liga Campionilor, în primăvara europeană au ajuns doar cinci echipe din estul continentului.

Sparta şi Lokomotiv au fost deschizătoarele de drum, dar au fost oprite în optimi. În sezonul 2007-2008, Chelsea a trimis acasă ambele echipe estice ajunse în fazele eliminatorii. În fine, sezonul trecut, Panathinaikos a fost eliminată tot în optimi de Villarreal.

Anul acesta ar putea consemna o premieră: nu mai puţin de cinci echipe estice având şanse la o primăvară în Ligă: ŢSKA Moscova, Rubin Kazan, Dinamo Kiev, Olympiakos şi Unirea Urziceni.

Minunile Estului

Echipă     Unde s-a oprit

2003 - 2004

Lokomotiv Moscova     Optimi
Sparta Praga    Optimi

2007-2008

Fenerbahçe    Sferturi
Olympiakos    Optimi

2008-2009

Panathinaikos    Optimi

Babbel demis, Gross - pe bancă miercuri!

Oficialii lui Stuttgart au uşurat sarcina Unirii Urziceni în perspectiva meciului de miercuri. Egalul de pe teren propriu, 1-1 cu Bochum, i-a pecetluit soarta lui Markus Babbel, care a fost anunţat că nu mai este antrenorul echipei.

Christian Gross

Scandalul a început însă chiar înaintea partidei de sâmbătă. Situaţia din clasament i-a iritat la culme pe fanii „şvabilor", care au atacat cu pietre autocarul clubului şi i-au ameninţat cu moartea pe jucători.
Kuzmanovici şi Hitzlsperger, incerţi!

Ieri dimineaţă, fotbaliştii au fost informaţi că Babbel nu mai este antrenorul echipei. Spre seară, oficialii clubului au anunţat şi succesorul lui Babbel: Christian Gross. Pentru Urziceni, vestea din Germania a venit ca o gură de oxigen, mai ales că Hitzlsperger şi Kuzmanovici s-au accidentat în prima repriză a jocului cu Bochum şi sunt incerţi pentru partida de miercuri.

Fără victorie de opt etape

Ciprian Marica a fost din nou rezervă, dar a fost introdus de Babbel în minutul 63 al meciului de sâmbătă. Din păcate, românul a fost şters, la fel ca şi ceilalţi jucători, iar Stuttgart a mai adăugat un rezultat negativ la bilanţul din ultima perioadă: opt meciuri, patru egaluri, patru înfrângeri! Nemţii se află pe  locul 16, cu 12 puncte din 15 meciuri.

Cine este Gross?

Tehnicianul şi-a început cariera în 1988, la FC Will, în liga a doua elveţiană, echipă pe care a promovat-o în prima ligă. Apoi au urmat două titluri de campion cu Grasshoppers Zürich şi un scurt periplu, de nouă luni, la Tottenham.

Totuşi, jurnaliştii englezi l-au catalogat drept un „incompetent"! Perioada care îl recomandă însă pe Gross este cea de pe banca lui FC Basel. Aici a petrecut un deceniu şi a fost protagonistul sfertului de finală din Cupa UEFA, în care Middlesbrough a câştigat cu 4-3, pentru a juca semifinala cu Steaua. Cu Basel, elveţianul a câştigat patru titluri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite