Sorana Cîrstea, evoluţie magnifică la Wimbledon, o elimină pe favorita 12 la câştigarea trofeului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana

Jucătoarea de pe poziţia 45 WTA este a doua sportivă din România, după Irina Begu, care a reuşit caliifcarea în turul trei al celui mai important turneu de tenis din lume.

Joi seara, Sorana a întâlnit-o pe Victoria Azarenka (Belarus, 31 de ani, 14 WTA), dublă campioană la Australian Open (2012 şi 2013) şi dublă semifinalistă la Wimbledon (2011 şi 2012), adversară în faţa căreia nu câştigase nicio dată în precedentele trei întâlniri. 

Lucrurile au stat însă diferit pe terenul de la All England Club, românca reuşind să se impună după un meci spectaculos, scor 7-6 (5), 3-6, 6-4, care a durat 2 ore şi 20 de minute.

Primul set a început cu câte un break de fiecare parte, după care s-a mers cu serviciul până la 5-5. Au urmat alte două break-uri, astfel că s-a ajuns la tiebreak. Unul la fel de echilibrat, în care diferenţa a fost făcută de doar două puncte, 7-5, în favoarea româncei.  

Sorana a debutat cu stângul în setul secund. Chiar dacă a avut trei mingi de break în game-ul inaugural, Sorana nu a fructificat niciuna dintre ele, a pierdut imediat şi pe propriul serviciu şi s-a văzut repede condusă cu 3-0. Până la finalul setului, Sorana a mai avut o singură şansă de break, în utlimul game, dar nu a reuşit să profite de ea şi Azarenka a egalat situaţia, 1-1.

Ultimul set a avut o intensitate aparte. Jucătarea din Belarus a făcut iar break-ul în chiar primul game şi a condus cu 2-0 şi 3-1. A fost momentul în care Sorana a jucat un tenis aproape perfect şi a reuşit să câştige 4 game-uri consecutive, ultimele două la zero şi la 15. Românca a servit pentru meci, a avut chiar două şanse să închidă duelul, dar Azarenka a luat patru puncte la rând şi s-a apropiat la 4-5. Sorana s-a descurcat mai bine pe serviciul adversarei, s-a dus la 0-40 şi a reuşit să închidă meciul la a doua încercare.

În runda următoare, românca o va întâlni pe britanica de origine română Emma Răducanu, locul 338 WTA, câştigătoare surpinzătoare în faţa sportivei din Cehia Marketa Vondrousova, locul 42 WTA, 6-2, 6-4. Cîrstea şi Răducanu nu s-au mai întâlniti niciodată în circuitul WTA.

În urma acestui succes, Sorana Cîrstea s-a calificat pentru a patra oară în runda a treia de la Wimbledon, această fază a competiţiei reprezentânt şi cea mai bună performanţă a sa la acest turneu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite