Simone Tempestini a stabilit un nou record în campionatul naţional de raliuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tempestini

De şase ori campion naţional absolut, Simone Tempestini, stabileşte record după record în competiţia internă, iar în acest weekend a devenit pilotul cu cele mai multe victorii all-time în Raliul Harghitei, competiţie în care s-a impus de acestă dată, după o luptă entuziasmantă împotriva lui Sebastian Barbu.

Pilotul de la Napoca Rally Academy a bifat astfel al 6-lea succes pe asfaltul din Harghita din tot atâtea participări şi l-a depăşit în top pe colegul său de echipă, Bogdan Marişca. Ultimele patru succese au fost obţinute alături de copilotul Sergiu Itu, cel care l-a ghidat şi la această etapă în modelul Porsche 997 GT.

După ce la finalul primei zile avea un avantaj de doar 1,6 secunde, iar la jumătatea raliului de mai puţin de 3 secunde, Tempestini şi-a asigurat succesul pe ultimele şase probe speciale când nu a mai cedat niciuna şi a încheiat cu un ecart final de peste un minut şi 7 secunde faţă de Sebastian Barbu. Podiumul etapei a fost completat de Andrei Gîrtofan, aflat însă la 1:45,7 în spatele câştigătorului.

Tempestini şi Itu au câştigat 9 din cele 12 probe speciale ale Raliului Harghitei, două fiind adjudecate de Sebastian Barbu, iar una de Mihai Manole.

O evoluţie entuziasmantă a avut şi echipajul format din fraţii Norbert şi Francesca Maior, care cu un model Peugeot 208 R2 au încheiat pe 4 la general. De asemenea, un alt echipaj tânăr, Cristi Şugar/Vlad Colceriu, s-a clasat pe 9 la general, cu un model asemănător.

După primele două etape ale sezonului 2022 din Campionatul Naţional de Raliuri Betano, Simone Tempestini domină autoritar clasamentul, devenind favorit să câştige al 7-lea titlu din carieră, la doar 28 de ani.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite