Sfaturile lui Dragomir: condiţiile prin care Rapid ar putea rămâne în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, prezintă în ce situaţie ar putea continua Rapid în primul eşalon românesc, cu toate că echipa este dată ca şi retrogradată după ce nu a reuşit să ia licenţa pentru Liga I.

„Am obţinut aprobarea pentru ca în viitorul sezon să avem 18 echipe. Mai rămâne ca juriştii să stabilească formula în care vom completa numărul de echipe. Nu avem timp de baraj, nu se pune problema. Ar trebui să se joace cu loturile din sezonul trecut, iar majoritatea echipelor au tot schimbat jucătorii. LPF are o opţiune pe care a trimis-o la FRF, dar nu vă pot spune. Pe cale sportivă, Rapid ar putea rămâne în prima ligă. (...) Comitetul Executiv trebuie să voteze atunci, nu acum. Am făcut din Duru cel mai puternic om din fotbalul românesc. Noi suntem singurii tâmpiţi cu licenţe. E o mare pacoste şi cu regulamentul ăsta. Să luăm exemplul ţărilor europene, unde se foloseşte licenţa doar pentru cupele europene“, a declarat oficialul LPF pentru DigiSport.

La începutul săptămânii, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu a declarat că echipele care au retrogradat sportiv sau din cauza faptului că nu au primit licenţa pentru Liga I trebuie să fie pregătite pentru a evolua în primul eşalon românesc în sezonul următor. Strict de situaţia clubului din Giuleşti, oficialul FRF a punctat faptul că se caută soluţii legale pentru neschimbarea sistemului competiţional cu 18 echipe.
Viitorul patron al alb-vişiniilor, Nicolae Cristescu, a declarat săptămâna trecută că există şanse reale ca Rapid să rămână în Liga I, menţionând totuşi că „în Divizia B nu moare nimeni“.

1989/1990 este ultimul sezon în care Rapid a jucat în eşalonul secund

Ştiri pe aceeaşi temă:

Cine e Nicolae Cristescu, viitorul patron al echipei Rapid

E oficial! Rapid are un nou patron. George Copos îi vine echipa lui Nicolae Cristescu

EXCLUSIV Nicolae Cristescu, omul care vrea să cumpere Rapidul, despre Copos: „E un om diabolic. Nu ştiu cum va mai da ochii cu noi“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite