Serena, mărturisire teribilă: Williams, conferinţă de presă emoţionantă înaintea finalei de astăzi de la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena

La 36 de ani, Serena Williams (181 WTA) se pregăteşte pentru a 30-a finală de Grand Slam din carieră. Bilanţul ei de până acum: 24 de victorii şi cinci înfrângeri.

Serena Williams (181 WTA) va juca astăzi, de la ora 16.00 (Eurosport), prima ei finală de Grand Slam la mai puţin de un an de când a născut-o pe fetiţa ei, Olympia.

Între americanca de 36 de ani şi al 25-lea titlu de Grand Slam din carieră stă nemţoaica Angelique Kerber (10 WTA). Indiferent de ce se va întâmpla însă la Londra, Serena se consideră o învingătoare. Şi pe bună dreptate! Acum câteva luni, din cauza unor complicaţii la naştere, Williams a fost la un pas de moarte! În acele momente, prezenţa într-o nouă finală de Grand Slam părea un vis imposibil. Serena a rememorat acele clipe în cadrul conferinţei la care a participat, la Londra, înaintea duelului cu Kerber.

Ce a spus Serena Williams?

*E o nebunie! Nu ştiu prea bine ce simt. Nu mă gândeam că lucrurile vor decurge atât de bine la doar al patrulea meu turneu după revenirea pe terenurile de tenis. Am avut o naştere foarte dificilă şi am suferit mai multe operaţii ulterior.

*După naştere, nici măcar nu puteam merge până la cutia de scrisori, deci nu e chiar un lucru normal să fiu în finală la Wimbledon. Savurez toate momentele petrecute aici.

Ce a spus Angelique Kerber?

*Serena e înainte de toate o campioană. Am jucat meciuri superbe împreună. Dar de data asta va fi un cu totul alt meci decât cel din 2016. 

*Ea revine după o lungă pauză, iar eu am jucat de atunci. Sunt mândră să fiu din nou în finală după un an în care lucrurile n-au mers aşa cum aş fi vrut. E super!

Drumul Serenei Williams până în finală

*Turul I: 7-5, 6-3 cu Rus (105 WTA)

*Turul II: 6-1, 6-4 cu Tomova (135 WTA)

*Turul III: 7-5, 7-6 cu Mladenovici (62 WTA)

*Optimi: 6-2, 6-2 cu Rodina (120 WTA)

*Sferturi: 3-6, 6-3, 6-4 cu Giorgi (52 WTA)

*Semifinale: 6-2, 6-4 cu Goerges (13 WTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite