Serena, coşmarul româncelor: A bătut-o şi pe Buzărnescu, după un meci epic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena

La două zile după ce a învins-o pe Irina Begu (74 WTA), Serena Williams (39 de ani, 8 WTA) a trecut şi de Mihaela Buzărnescu (33 de ani, 174 WTA) pentru a-şi continua parcursul la Roland Garros.

Până să ajungă la Paris, Serena Williams părea incapabilă de a câştiga vreun meci important pe zgură, în acest sezon.

Acum, ea are două victorii în două partide, ambele cu adversare din România. Ce-i drept, dacă Irina Begu (74 WTA) a chinuit-o serios, având şi două mingi de set, nici Buzărnescu n-a cedat uşor. Din contră!

În ciuda diferenţei uriaşe de palmares dintre cele două jucătoare, primul set a fost pe muchie de cuţit! De altfel, în primele şase game-uri, toate pe serviciu, a existat o singură minge de break. Apărată de Buzărnescu. După ce Serena şi-a făcut serviciul la zero pentru 4-3, a venit momentul care a făcut diferenţa, în primul set. Americanca s-a dus la 40-15, în game-ul următor, şi a valorificat prima minge de break (5-3). Imediat, Williams a şi închis setul, cu încă un game alb pe serviciul propriu: 6-3 în 33 de minute.

În actul secund, i-a venit rândul lui „Miki“ să lovească prima! În al 6-lea game, la 3-2 pentru Mihaela, aceasta s-a dus la un incredibil 40-0 pe serviciul adversarei. Şi chiar dacă Williams a egalat (40-40), Buzărnescu a obţinut, ulterior, break-ul: 4-2. Din păcate, imediat, americanca a făcut rebreak (4-3), după care şi-a câştigat şi serviciul, restabilind egalitatea: 4-4. Au urmat trei game-uri pe serviciu în care, la 5-5, Buzărnescu a avut de salvat două mingi de break. Reuşind acest lucru, Mihaela a trecut în frunte (6-5). Apoi, în game-ul următor, a profitat de prima minge de break pentru a lua setul cu 7-5 în 54 de minute.

Buzarnescu

În decisiv, Williams a pornit ca din tun (4-0), deşi în al doilea game, Buzărnescu (foto) a irosit două mingi de rebreak. Mihaela a punctat abia în al cincilea game, reducând diferenţa la 1-4. Degeaba însă! Williams s-a impus, la final, scor 6-3, 5-7, 6-1.

În turul III, Serena Williams o va întâlni pe americanca Danielle Rose Collins (27 de ani, 50 WTA).

84.000 de euro va primi Mihaela Buzărnescu pentru calificarea în turul II de la French Open 2021.   15 locuri a urcat Mihaela Buzărnescu în ierarhia virtuală, ocupând, în acest moment, poziţia 159 WTA.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite