Şantaj sentimental: Şumudică, ultima încercare disperată de a „resuscita“ o echipă aflată în „moarte clinică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică. FOTO: Sportpictures.eu
Marius Şumudică. FOTO: Sportpictures.eu

Echipele româneşti nu ştiu să-şi gestioneze succesul şi, de aceea, aproape mereu, pentru o formaţie care a avut un sezon excelent urmează unul dezolant. Ultimul exemplu e Astra.

Campioana stagiunii precedente a început-o pe cea actuală în genunchi: după Supercupa cucerită în faţa celor de la CFR Cluj, la 16 iulie, au urmat opt meciuri oficiale dintre care a fost câştigat unul şi acela împotriva unei echipe „moarte“, ACS Poli Timişoara. 

Cu această serie teribilă, Astra a părăsit preliminariile Ligii Campionilor, şi-a diminuat şansele de a pătrunde în grupele Ligii Europa, iar în campionat doar ACS Poli Timişoara şi ASA Târgu-Mureş stau mai prost decât giurguivenii. Până şi CFR Cluj, care e sub Astra în clasament, a adunat mai multe puncte în primele cinci runde, însă ardelenii au pornit cu -6 puncte în noua ediţie a Ligii I.

Duminică, chiar în Gruia, campioana a înregistrat cea mai severă înfrângere din acest sezon: 1-5 cu CFR. La scorul de 1-1, Cristi Săpunaru, omul care a comis un henţ stupid cu West Ham, a ratat un penalty pentru Astra, după care a urmat dezastrul. 

Dă vina pe suspendare

Terifiat şi el de ce a văzut contra CFR-ului, Marius Şumudică a trecut la o ultima măsură disperată: le-a transmis jucătorilor că demisionează şi că nu va face deplasarea la Londra pentru returul cu West Ham (joi, ora 21.45). Bineînţeles, a fost un şantaj sentimental, menit să trezească echipa înaintea unui meci de totul sau nimic. 

La câteva ore după răspândirea zvonului demiterii sale, tehnicianul Astrei a dezminţit totul: „Sunt antrenorul Astrei şi mă gândesc doar la meciul cu West Ham de joi, acolo unde voi putea sta pe banca echipei mele, spre deosebire de campionatul din România, acolo unde nu-mi pot exercita dreptul la muncă. Cred că e clar pentru toată lumea ce înseamnă Astra cu Şumudică pe bancă. S-a văzut asta la meciul tur cu West Ham“.

17 goluri a încasat Astra în cele nouă meciuri disputate în acest sezon, marcând doar nouă. Echipa are două victorii, trei remize şi patru înfrângeri.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite