România, victorie uriașă cu Singapore la Mondiale. Se văd Jocurile Olimpice pentru „tricolore”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România joacă la turație maximă la Campionatele Mondiale de tenis de masă. După două succese clare cu Suedia și Canada, în această dimineață ”tricolorele” au trecut și de cel mai greu meci, cu Singapore. A fost 3-1 pentru fetele noastre, care și-au consolidat locul 1 în grupă și care mai au doi pași până la obținerea biletelor olimpice pentru Paris 2024.

Bernadette Szocs a adus două puncte importante pentru România. Foto COSR
Bernadette Szocs a adus două puncte importante pentru România. Foto COSR

Primul duel al întâlnirii a fost cel dintre Bernadette Szocs și Zhou Jingyi. Românca s-a impus categoric, fără set pierdut și a început perfect partida pentru echipa națională: 3-0 (11-7, 11-6, 11-8). A urmat o înfrângere a Elizei Samara în fața lui Zeng Jian. Asiatica s-a impus cu scorul de 3-1 (7-11, 11-9, 11-13, 7-11), în cadrul acestui set.

A urmat partida Adinei Diaconu, care s-a întâlnit cu Ser Lin Qian. Jucătoarea noastră a câștigat fără prea mari emoții acest duel, în 3 seturi, cu 11-9, 11-5 și 11-3. Ultimul meci al partidei dintre România și Singapore a fost jucat de cea mai importantă componentă a echipei naționale, Bernadette Szocs. Aceasta s-a impus în 3 seturi în fața lui Zeng Jian, scor 11-6, 12-10, 11-9 și a adus o victorie uriașă pentru selecționata noastră.

Suntem pe primul loc în grupă

România se află pe primul loc în Grupa 7, cu 6 puncte din 6 posibile  la Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe de la Busan (Coreea de Sud), urmând să joace mâine contra Serbiei. Pentru ca apoi să mai fie nevoie de o singură victorie, în ”optimi”, pentru a intra între primele 8 echipe de la Mondial, lucru echivalent cu calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. O astfel de realizare pentru România le-ar permite „tricolorelor” să înscrie la JO două jucătoare la simplu și o echipă la dublu mixt.

România ar avea astfel a doua echipă calificată la Olimpiadă, după ce naționala de polo a obținut biletele neașteptat, după retragerea din competiție a Africii de Sud.

Rezultatele României la Campionatele Mondiale de tenis de masă

România – Suedia 3-0

România – Canada 3-0

România – Singapore 3-1

România – Serbia, mâine, ora 10.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite