Rebelul tenisului joacă din nou la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
McEnroe a fost un tip „exploziv“ pe teren
McEnroe a fost un tip „exploziv“ pe teren

Cunoscut pentru replicile sale provocatoare, John McEnroe va disputa astăzi, la ora 19.00, la arena Progresul, un meci demonstrativ în compania lui Năstase, Bahrami şi Pavel.

Inclus şi în programul ediţiei din acest an a BRD Năstase Ţiriac Trohpy, meciul demonstrativ „4 stele pline de energie" îi reuneşte pe patru campioni. În premieră, pe afişul disputei care are loc în această seară, de la ora 19.00, pe „Centralul" arenei din Parcul cu Platani, se află John McEnroe (53 de ani), unul dintre jucătorii care au dominat tenisul în urmă cu două decenii.

Alături de el se vor afla, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, Ilie Năstase, Mansour Bahrami şi Andrei Pavel. Mai întâi, americanul va juca un set împotriva „Cneazului", iar apoi pe teren li se vor alătura şi cei doi veterani cunoscuţi pentru poantele lor.

John McEnroe a fost socotit unul dintre ultimii „copii teribili" ai tenisului mondial. Nu atât pentru că a debutat la US Open pe când avea doar 15 ani, ci fiindcă al său comportament a semănat deseori cu al unui puşti mereu îmbufnat.

Ieşirile sale i-au adus destule amenzi. În 1990, în timpul meciului cu Mikael Pernfors, din „optimile" Openului Australiei de la Melbourne, a fost exclus din turneu. De asemenea, a avut replici memorabile. „You can't be serious!", i s-a adresat arbitrului meciului jucat cu Tom Gullikson, la Wimbledon, în 1981.

Şapte victorii în turneele de Mare Şlem

Născut la Wiesbaden, în Germania de Vest - tatăl său lucra pe atunci pentru US Air Force -, John McEnroe are o carte de vizită impresionantă: 104 de titluri la simplu, dintre care 77 în circuitul ATP. De asemenea, a câştigat Cupa Davis în cinci rânduri.

John McEnroe a mai jucat la Bucureşti în 1984, în întâlnirea de Cupa Davis dintre România şi SUA. Atunci, el l-a învins cu 6-2, 6-4, 6-2 pe Năstase, aceea fiind ultima confruntare dintre cei doi mari campioni în circuitul ATP. Victorios la US Open (de 4 ori) şi la Wimbledon (3), a ratat titlul la Roland Garros în 1984.  

Şi-a format propria trupă de muzică

Şi-a încercat norocul şi în muzică. A învăţat să cânte la chitară, luând lecţii de la prietenii săi, inclusiv de la Eric Clapton. A fondat trupa The Jonny Smyth, alături de a doua lui soţie, pe care însă a părăsit-o în timpul unui turneu, cu puţin timp înainte ca aceasta să scoată primul album. Colecţionar de artă, a deschis şi o galerie a sa în Manhattan.  John McEnroe urma să ajungă aseară la Bucureşti, unde nu va sta mai mult de 24 de ore.

9 meciuri au disputat Ilie Năstase şi John McEnroe în circuitul ATP, românul câştigându-le pe primele trei, în 1977 şi 1978.

Gabriel Moraru, învins în turul 1

Unul dintre cei trei români care au intrat pe tabloul principal, la simplu, ca beneficiar al unui wild-card, Gabriel Moraru a pierdut (2-6, 3-6) în faţa polonezului Lukasz Kubot, favoritul numărul 7. Alte rezultate: Potito Starace (Italia) - Jeremy Chardy (Franţa, favoritul nr. 9) 6-3, 6-0, Attila Balasz (Ungaria) - Erik Chvojka (Canada) 6-0, 6-3, Jurgen Zopp (Estonia) - Nikola Mektici (Croaţia) 6-3, 6-2, Daniel Brands (Germania) - Gianluca Naso (Italia) 7-6, 6-2, Guillaume Rufin (Franţa) - Alessio Di Mauro (Italia) 6-1, 6-2.

Utile

- Meciurile din cadrul BRD Năstase Ţiriac Trophy vor debuta astăzi în jurul orei 12.00. Pe tabloul principal de simplu sunt programate opt întâlniri, iar pe cel de dublu patru.
- Biletul de acces la partidele de azi, ca de altfel şi la cele de mâine, respectiv poimâine, costă 20 de lei.
- Există două variante de abonament la întreg turneul. Unul la 140 lei, care oferă un discount de 40 ron din preţul biletelor achiziţionate separat, şi un altul de 230 lei, cu care se poate intra şi la meciul demonstrativ de astăzi.
- Biletele la meciul demonstrativ „4 stele pline de energie", programat azi, de la ora 19.00, pe terenul central, costă 100 de lei, ele putând fi procurate de la casele Arenelor BNR, de pe site-ul www.eventim.ro sau din reţeaua Eventim.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite