Prăbuşire incredibilă a Soranei Cârstea. Va începe săptămâna viitoare pe un loc dezastruos în ierarhia WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cărstea FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor
Sorana Cărstea FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor

Clasamentul WTA care va fi dat publicităţii la începutul săptămânii viitoare va aduce schimbări mari pentru o parte dintre sportivele noastre.

Simona Halep îşi va păstra locul 3 WTA, ea beneficiind de eliminarea Mariei Şarapova, câştigătoarea de anul trecut, care a căzut pe poziţia a patra, cedând locul doi Petrei Kvitova. Un loc în ierarhie va urca însă Irina Begu, care va ajunge pe 29 în lume, cea mai bună clasare ai în circuitul profesionist. Begu şi-a propus ca la finele anului să fie în top 20 mondial şi a făcut primul pas în acest sens.
A treia cel mai bine clasată în topul WTA dintre sportivele românce este Alexandra Dulgheru, care păstrează poziţia 60, dar din urmă vine tare de tot Andreea Mitu, surpriza de la Roland Garros. Graţie calificării în optimile competiţiei, ea va sări de pe locul 100 pe locul 67 în lume, înregistrând cea mai spectaculoasă ascensiune. Andreea a depăşit-o şi pe Monica Niculescu, care va fi pe 73 în lume. Acestea sunt cele cinci sportive din românia prezente în Top 100, o reprezentare excelentă de care n-au parte multe ţări.
O veste cu adevărat proastă vine din partea a doua a ierarhiei, pentru că Sorana Cârstea efectiv se prăbuşeşte.  Jucătoarea care în august 2013 era pe locul 21 în lume va fi de luni pe poziţia 187, lucru explicabil, ţinând cont că anul acesta a câştigat doar două meciuri. Oficial, Sorana plăteşte pentru o accidentare la umăr, dar neoficial se pare că nici nu mai are aceeaşi plăcere de a juca tenis ca acum câţiva ani. Oricum, ea a fost depăşită şi de Patricia Ţig (locul 175 WTA) şi de Ana Bogdan (locul 181 WTA) şi dacă va continua în acelaşi ritm va părăsi şi top 200 mondial într-un timp foarte scurt. Ea are totuşi satisfacţia că a câştigat din tenis trei milioane de dolari, care-i asigură finanţarea toată viaţa. În clasamentul câştigurilor, lider e Halep cu 8,7 milioane de dolari, urmată de Niculescu – 3,08 milioane de dolari, Cârstea – 3,02 milioane de dolari, Dulgheru – 1,6 milioane de dolari şi Mitu – 250.000 de dolari.  

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite