Oţelul se vinde! Adamescu vrea să scape de echipă cât mai repede: „În două zile veţi afla numele noului proprietar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Adamescu, unul dintre cei mai bogaţi români, s-a înţeles cu un om de afaceri în privinţa vânzării echipei de fotbal Oţelul Galaţi. Numele noului patron al fostei campioane a României urmează să fie aflat în următoarele două zile.

Deşi a câştigat în 2011 campionatul şi a participat în grupele Ligii Campionilor, de unde s-a ales cu peste 18 milioane de euro, Oţelul nu o duce tocmai roz din punct de vedere financiar. Clubul de la Dunăre are datorii mari către stat şi nu şi-a mai plătit jucătorii de câteva luni bune. Din cauza acestei situaţii critice, Oţelul a intrat în insolvenţă în iulie 2013, creditorii sperând, astfel, că-şi pot recupera datoriile.

VIDEO Seara oaspeţilor în Liga 1: Oţelul-Ceahlăul 0-1. Astafei i-a "îngropat" pe gălăţeni, după ce a ratat un penalty

Problemele financiare majore l-au determinat pe patronul Dan Grigore Adamescu să ia în calcul varianta vânzării echipei. Acesta a mai discutat şi în trecut cu alţi investitori dornici să preia Oţelul, dar în cele din urmă nu s-a ajuns la niciun acord. Adamescu a reluat de curând discuţiile şi a găsit un om de afaceri dispus să cumpere echipa. Anunţul a fost făcut de directorul clubului, Narcis Răducan.

"Sunt ceva probleme financiare, dar vă anunţ în premieră că domnul Adamescu, proprietarul clubului, este în discuţii extrem de avansate să vândă echipa. În câteva zile veţi afla următorul proprietar, tocmai de aceea au fost şi blocate plăţile salariilor jucătorilor. Din ce mi-a spus dânsul, în proporţie covârşitoare, au ajuns la un numitor comun. Important e să fie stabilitate financiară la echipă. Vă asigur că efortul acestor băieţi se va concretiza în faptul că vom evolua şi la anul în prima ligă", a comentat Răducan la Dolce Sport.

22.300.000 de lei a fost datoria Oţelului către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi penalităţi, pentru perioada 2005 - 2008

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite