Marius Copil aduce victoria României în întâlnirea cu Luxemburg din Cupa Davis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Copil
Marius Copil

Tenismenul Marius Copil, locul 94 ATP, l-a învins, duminică, pe Ugo Nastasi, fără clasament ATP, cu scorul de 6-1, 6-1, şi a adus victoria României în faţa Luxemburgului, cu scorul de 3-1, în întâlnirea contând pentru turul I al Grupei a II-a a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis.

Copil s-a impus după un meci care a durat 51 de minute.

Sâmbătă, în prima zi a confruntării de la Pitra Neamţ, Nicolae Frunză, locul 596 ATP, a fost învins de Ugo Nastasi, scor 7-6 (5), 1-6, 6-3, iar Copil l-a întrecut pe Christophe Tholl, cu scorul de 6-3, 6-2.

Duminică, cuplul Florin Mergea/Horia Tecău a câştigat, cu scorul de 6-0, 6-1, meciul disputat cu perechea Raphael Calzi/Robi Tholl.

Meciul România - Luxemburg a însemnat debutul lui Gabriel Trifu în funcţia de căpitan nejucător al tricolorilor, după ce l-a înlocuit pe Andrei Pavel.

În turul al doilea, România va da piept, la 7 şi 8 aprilie, cu învingătoarea dintre Maroc şi Georgia. În întâlnirea de la Marrakech, marocanii conduc cu 2-0 după ziua de sâmbătă. Dacă se va impune Marocul, partida din manşa a doua va fi găzduită de România. În cazul în care Georgia va triumfa în turul I, organizatoarea întâlnirii din faza următoare va fi stabilită prin tragere la sorţi.

Anul trecut, România a retrogradat din Grupa I pentru prima oară după 1993, ca urmare a înfrângerii din partida cu Israel, scor 0-5. Pentru a reveni în Grupa I, România mai trebuie să treacă două tururi, informează News.ro. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite