Marco Dulca, deturnat de Becali chiar când pleca în Germania. A dat Hoffenheim pe FCSB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
marco dulca foto mediafax

Marco Dulca este cea mai nouă achiziţie a FCSB-ului. Mijlocaşul de 23 de ani a semnat cu echipa lui Gigi Becali în aceeaşi zi în care roş-albaştrii i-a transferat şi Eduard Radaslavescu şi Radu Boboc, ambii de la Farul.

Tatăl fotbalistului , fostul internaţional Cristi Dulca, a explicat cum au avut loc negocierile şi a fost deturnat jucătorul chiar în momentul în care pleca în Germania pentru a semna cu Hoffenheim. Totuşi, Dulca nu ar fi jucat pentru nemţi, care voiau să-l împrumute în liga a doua portugheză.

"A fost o zi lungă. Paşii i-a povestit nea Gigi, dar vă spun şi eu că Marco a fost monitorizat de Hoffenheim, a avut ofertă de la ei, ne-am înţeles, urma să facă vizita medicală, dar s-au schimbat cumva datele contractului şi nu a mai mers. În Liga 2 din Portugalia urma să fie împrumutat. Ştiam cumva, dar nu prea mi-a convenit. Erau şi sume şi anumite bonusuri în contract, dar apoi s-au schimbat lucuruile şi nu mi-a plăcut asta şi am zis că nu e ok, ne-am sucit. Chiar în momentul când Marco pleca, m-a sunat nea Gigi si mi-a făcut oferta. Eu i-am spus clauzele, i-am spus ce poate câştiga Marco acolo, el mi-a spus că poate să meargă copilul să joace acolo şi, dacă nu se va rezolva, să vină la noi. Mi-a plăcut asta, a fost deschis, l-a dorit văzându-l în meciurile din campionat. În mare parte, da, e contractul cam ca şi cel din Germania", a spus Cristi Dulca, la Digi Sport Special.

"E un jucător profesinist, eu îmi doresc ce e cel mai bine pentru el, să se dezvolte şi să joace la un nivel foarte bun. Cred că face un pas foarte important în carieră, la o echipă care joacă în cupele europene, asta e cel mai important pentru el, pentru mine şi familia noastră. Toată lume ştia de clauza de clauza de 250.000 de euro, nu se ascundea nimeni. Eu îmi doresc ca Marco să se impună şi echipa să meargă bine. Nu ştim ce va fi, au fost surprize, nu mă aşteptam ca FCSB să aibă doar două puncte. La fel şi Craiova. Dar cred că se vor regla lucrurile astea”, a explicat Dulca senior.

Marco Dulca a fost format la U Cluj, apoi a plecat în Anglia, la Swansea. În iulie 2017, a semnat cu FC Viitorul, iar în august 2020 a ajuns la Chindia. În ultimele două sezoane, Dulca a fost om de bază la Chindia. În total, pentru târgovişteni, mijlocaşul a bifat 73 de meciuri, patru goluri şi două pase decisive.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite