Maradona lua medicamente cu pumnul: Lista completă a apărut în presă şi i-a şocat pe medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diego Maradona a murit la 25 de zile după ce a împlinit 60 de ani
Diego Maradona a murit la 25 de zile după ce a împlinit 60 de ani

Pe măsură ce ancheta avansează în cazul decesului fostului mare fotbalist, aflăm detalii care ne oferă o imagine tristă despre starea în care s-a aflat Diego în ultimele zile de viaţă.

Diego Maradona a avut o viaţă controversată şi moartea sa a ajuns să genereze un scandal imens, în care medicul care l-a avut în grijă, Leopoldo Luque, e cercetat pentru ucidere din culpă! 

Iar jurnaliştii argentinieni de la publicaţia „Libero“ au mers atât de departe, încât au catalogat decesul fostului internaţional drept o „crimă“, după cum „Adevărul“ a scris aici. Cert e că acest verdict poate veni doar la finalul anchetei, însă, la ce detalii apar, zilnic, în presa argentiniană, povestea pare a fi tot mai dramatică. Potrivit Digi Sport, acum a fost publicată şi lista medicamentelor care îi erau administrate fostului fotbalist. Iar medicii care au văzut această listă au fost surprinşi, în mod neplăcut.

Ce lua Diego Armando Maradona?

*Quetiapină: pentru tratamentul schizofreniei,depresiei şi a tulburărilor psihice bipolare.

*Naltrexonă: pentru tratamentul dependenţei de opiacee.

*Gabapentin: pentru tratamentul epilepsiei.

*Venlafaxină: antidepresiv

*Lurasidonă: tot antidepresiv pentru adulţii cu tulburări bipolare

Ce spune Nelson Castro, specialist în neurologie?

*Trebuie să aflăm şi dozele, dar şi modul cum erau administrate aceste medicamente, adică mai multe odată sau unul după altul. 

*Sunt amestecate antidepresive cu antipsihotice, iar multe dintre ele au efecte asupra inimi, intensifică ritmul cardiac.

*Naltrexone era prescris pentru dezintoxicare, iar pacientul trebuia urmărit în permanenţă, deoarece putea avea halucinaţii, putea deveni violent şi agresiv, se întâmplă în timpul abstinenţei. Devin un pericol pentru ei înşişi.

*De aceea, mă mir că era lăsat singur, fără să rămână sub observaţie. Apoi, orice doctor ar fi chemat un cardiolog pentru a monitoriza efectul medicamentelor. 

*Maradona era un pacient complicat, trebuia să te porţi cu el ca cu un bibelou. Dar nu putea fi lăsat într-o cameră separat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite