Leo Messi, omul recordurilor. Decarul Barcelonei a devenit cel mai bun marcator din istoria „El Clasico“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finalul partidei de pe Santiago Bernabeu, câştigată de Barcelona cu  4-3, Leo Messi a fost nestemata catalanilor care a strălucit împotriva lui Real Madrid. Argentinianul a devenit cel mai bun marcator din istoria clasicului Spaniei, fiind un specialist al golurilor înscrise împotriva marii rivale a Barcei.

Dincolo de deznodământul partidei de pe Bernabeu, de remarcat sunt câteva cifre statistice care vor rămâne în istorie. Astfel, starul catalanilor, Leo Messi, a devenit cel mai bun marcator în istoria "El Clasico", ajungând la cota 21 de goluri în poarta Realului cu cele trei reuşite din meciul de duminică seara. De altfel, Real Madrid este echipa contra căreia argentinianul a înscris cele mai multe goluri dintre toate formaţiile spaniole. Pe lângă Real, Atletico este o altă victimă preferată pentru Messi, împotriva căreia a marcat  până acum 20 de ori, scrie presa spaniolă.

VIDEO Meci spectaculos pe Santiago Bernabéu: Barcelona a învins în Real şi s-a apropiat la un singur punct de liderul Atlético Madrid

Tot de numele lui Messi se leagă un alt record. Decarul catalanilor a devenit primul jucător al Barcelonei care a reuşit să marcheze două hat-trick-uri în "Clasicul Spaniei". Doar trei foşti fotbalişti ai lui Real Madrid reuşiseră această performanţă până acum: Bernabeu, Lazcano şi Puskas.

Şi Cristiano Ronaldo a fost la înălţime

Nu doar Messi a stabilit recorduri în partida de duminică seara, ci şi starul lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo. Deşi nu a strălucit în jocul madrilenilor, portughezul a marcat din penalty, acesta fiind golul 243 al său pentru formaţia din capitala Spaniei. Graţie acestei reuşite, Ronaldo a urcat pe locul 3 în clasamentul golgeterilor all-time ai lui Real, depăşindu-l pe maghiarul Ferenc Puskas. 

De asemenea, Ronaldo are o serie impresionată de meciuri în care a înscris, partida cu Barcelona fiind a opta consecutivă în care starul madrilen a punctat.

21 de goluri all-time a înscris Messi contra Realului

CITIŢI ŞI:

Duminică seara, un nou episod din "El Clasico": cu un singur gol, Messi devine golgeterul all-time al confruntărilor dintre Real Madrid şi Barcelona

VIDEO Meci spectaculos pe Santiago Bernabéu: Barcelona a învins în Real şi s-a apropiat la un singur punct de liderul Atlético Madrid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite