Leo Messi a dat de bucluc. Statul spaniol l-a dat în judecată pe argentinian pentru o presupusă fraudă fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi are probleme cu justiţia din Spania
Messi are probleme cu justiţia din Spania

Cel mai bun fotbalist al planetei, Leo Mesi, are probleme cu justiţia spaniolă din cauza unei presupuse fraude fiscale de patru milioane de euro.

UPDATE Messi a fost surprins când a aflat că este acuzat de evaziune fiscală. "Abia ce am aflat din media despre acuzaţia de evaziune fiscală lansată de autorităţile spaniole. Suntem surprinşi să auzim acest lucru, deoarece nu am comis niciodată o astfel de ilegalitate. Întotdeauna ne-am îndeplinit datoria de a achita toate taxele, după recomandările consultanţilor fiscali, care, de altfel, vor avea avea şi grijă să rezolve această situaţie", a spus argentinianul pentru presa spaniolă. 

Leo Messi şi tatăl său, Jorge Horacio Messi, au fost daţi în judecată de statul spaniol, fiind acuzaţi că au făcut cu bună ştiinţă o fraudă fiscală de patru milioane de euro. Această sumă corespunde vânzării drepturilor de imagine ale starului argentinian pentru anii fiscali 2007, 2008 şi 2009, informează cotidianul spaniol Marca.

Plângerea organelor judiciare spaniole a fost înaintată către Judecătoria Gava, o zonă a Barcelonei în care Messi îşi are reşedinţa. Justiţia din Spania suspectează că fotbalistul Barcelonei şi-a transferat drepturile de imagine în anumite state care sunt „”paradise fiscale” (Uruguay, Belize sau Elveţia) pentru a evita plata taxelor şi impozitelor pe care ar fi trebuit să le plătească pentru veniturile sale.

Dacă va fi găsit vinovat, Messi riscă să ajungă la spatele gratiilor. Legea care reglementează acest domeniu de activitate prevede sancţiuni aspre pentru cei care o încalcă, mai precis cu închisoare de la doi la şase ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite