Jack Brabham a murit. Triplul campion mondial de Formula 1 avea 88 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jack Brabham, triplul campion mondial de Formula 1, a murit duminică în casa sa din Gold Cost, Australia, pilotul având vârsta de 88 de ani, informează BBC.

Pilotul autor a fost înnobilat în 1979, recompensă pentru performanţele sale din 1959, 1960 şi 1966. Fiul lui Brabham, David Brabham, a confirmat că fostul campion de Formula 1 a murit la casa sa de pe Gold Coast, după o luptă îndelungată cu o boală gravă de ficat.

„El a trăit o viaţă incredibilă şi a reuşit să realizeze mai mult decât ar visa cineva vreodată”, a afirmat fiul lui Jack Brabham.

Sir Jack Brabham a început cariera sa de pilot în Australia, în 1948, după ce anterior lucrase ca mecanic la Royal Australian Air Force. După şase ani încununaţi de succese în cadrul competiţiilor din Noua Zeelandă şi Australia, pilotul a venit în Marea Britanie, iar în 1955 a debutat în Grand Prix-urile de Formula 1

Primul succes într-o cursă de Grand Prix a fost consemnată în 1959, în Marele Premiu al principatului de Monaco, iar ultima cursă câştigată a fost cea din Africa de Sud, în 1970, anul retragerii sale.

În ediţia din 1966, Brabham a concurat cu o maşină pe car el însuşi a proiectat-o. Astfel, prin performanţele din acel an a devenit primul pilot de Formula 1 care a proiectat, construit şi condus o maşină cu care a reuşit să câştige campionatul mondial al acestei competiţii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite