Hagi, lăudat de marele Rivaldo: Discurs superb al unui fost Balon de Aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecarea fostului internaţional de pe banca Viitorului a fost comentată şi de legendarul brazilian, care îl vede pe actualul tehnician capabil să antreneze la orice echipă mare din lume.

Gheorghe Hagi rămâne în centrul atenţiei şi acum, când, după 6 ani pe banca Viitorului, s-a hotărât să-şi ia o pauză.

Doar că, paradoxal, laudele la adresa fostului internaţional vin din partea unor străini, în timp ce atacurile le primeşte din partea conaţionalilor săi. 

Marele Rivaldo, acum ambasador Betfair, a comentat decizia lui Hagi de a preda ştafeta spaniolului Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez. Rivaldo a urmărit cu atenţie rezultatele Viitorului, unde a evoluat şi fiul său, Rivaldinho, în sezonul recent încheiat. Între timp, Rivaldinho e pe punctul de a semna cu Cracovia, câştigătoarea Cupei Poloniei.

„Nu văd demisia lui Hagi ca o asumare a unui sezon slab. Clubul e încă foarte tânăr, după doar 11 ani de existenţă, şi e normal ca el să continue să crească. Structura de la Viitorul e funcţională, e excelentă. Chiar dacă nu s-a calificat în playoff (n.r. - în Liga I), eu nu o văd ca pe o nereuşită mare. A fost un sezon acceptabil şi cred că a fost doar o decizie personală a lui Hagi. Poate că încearcă să facă următorul pas în cariera lui de manager, poate se va duce la alt club european. În România, e un manager de top şi l-aş putea recomanda la orice club din lume. Cariera sa de fotbalist e, de asemenea, impresionantă, după ce a jucat la Real Madrid, Barcelona şi Galatasaray. În opinia mea, caută o experienţă nouă, într-un campionat mai puternic“, a explicat Rivaldo (foto, jos), pentru Betfair.

Rivaldo

„Să-i zică cineva că n-a fost cel mai bun!“

În aceeaşi zi în care un fost Balon de Aur a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Hagi, din Belgia, fostul mijlocaş, Alin Stoica, a lansat un atac dur asupra celui pe care mulţi îl consideră „Regele“ fotbalului românesc.

„Au fost fotbalişti mai mari. Dacă se putea pleca înainte de Revoluţie, păi, câţi jucători nu plecau? Liţă Dumitru n-a fost fotbalist? Puiu Iordănescu n-a fost fotbalist? Mulţescu n-a fost fotbalist? Aşa, din ce am auzit, că eram mic. Cămătaru n-a fost fotbalist? Sorin Cîrţu n-a fost fotbalist? Nu mai vorbim de Balaci, Dobrin. Eu cred că trebuie să-i spuneţi dumneavostră (n.r. - cei din presă) lui Hagi să se tempereze puţin, să nu mai urle că a jucat. Bine, a jucat la Real Madrid, dar de ce a plecat după, la Brescia? N-a zis nimeni că n-a fost un jucător mare, dar n-a fost cel mai bun“, a spus Stoica (40 de ani) la Pro X. 

Acesta a criticat şi faptul că Hagi susţine, periodic, că a lansat jucători mari la Viitorul. „Când jucătorii lui ies în Occident, sunt turişti japonezi! Tot urlă că scoate campioni. Ce campioni scoate? N-are nimeni curaj să-i spună“, a aduăgat Stoica, mijlocaş care a adunat 12 selecţii în naţionala României.

„CFR? O performanţă importantă!“

Rivaldo s-a arătat impresionat şi de ce a reuşit CFR Cluj sub comanda lui Dan Petrescu. „E un club mare cu jucători buni. Cum am spus-o şi în trecut, era principala favorită la titlu, în opinia mea. Să câştige trei titluri la rând e deja o performanţă importantă, dar există cluburi care se vor întări pentru sezonul viitor. CFR nu trebuie să se relaxeze, fiindcă va avea parte de o luptă nouă. Va fi mai dificil să câştige la anul“, a spus Rivaldo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite