FSV Mainz, o nouă şansă pentru Marius Niculae

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul român, în vârstă de 25 de ani, a semnat ieri un contract pe două sezoane cu ultima clasată din prima ligă germană

Marius Niculae s-a decis: va juca următorii doi ani la FSV Mainz, echipă care ocupă în acest moment ultimul loc în Bundesliga. "Săgeată", care era liber de contract după despărţirea de gruparea belgiană Standard Liege, a mai avut oferte de la Dinamo, Vitoria Setubal şi echipe din Polonia, Franţa şi Austria. În prima ligă germană mai joacă Sergiu Radu şi Vlăduţ Munteanu (Energie Cottbus) şi Laurenţiu Reghecampf (Alemannia Aachen).
La 26 de ani, Marius Niculae o ia de la capăt. Opt luni a ieşit din circuitul competiţional, perioadă scursă de la finalul contractului său cu Standard Liege. Fostul dinamovist a acceptat să joace pentru următoarele două stagiuni la FSV Mainz, în prima ligă germană, unde va câştiga 300.000 de euro pe sezon. Returul se anunţă extrem de dificil pentru vârful român. Mainz se află pe locul 18 în Bundeliga, ultimul, la patru puncte de evitarea retrogradării. Niculae a fost nevoit să aleagă din-tr-o serie de oferte. Pe lângă cea venită de la Dinamo, acesta a mai primit propuneri din Portugalia, Polonia, Franţa şi Austria.
În derivă după Sporting
Marius Niculae a traversat în ultimele sezoane una dintre cele mai negre perioade din carieră. Deşi era una dintre vedetele echipei la Sporting, după prima stagiune la Lisabona, românul a căzut în dizgraţie din cauza accidentărilor suferite. În vara anului 2005, acesta s-a despărţit de echipa lusitană, fiind declarat liber de contract. Presa din Portugalia specula atunci că ruptura dintre club şi jucător s-a petrecut din cauza faptului că acesta din urmă a refuzat o diminuare a salariului. "Nu am plecat de la Sporting pentru că nu am acceptat o diminuare a salariului. Am vrut să dau un nou sens carierei mele, să văd dacă mi se schimbă norocul", a dezminţit Niculae această variantă.
Piţurcă: "O să aibă un program special la Mainz"
Selecţionerul României, Victor Piţurcă, s-a declarat mulţumit de transferul lui Niculae. "Este foarte bine pentru el că şi-a găsit în sfârşit o echipă. Acum, cel mai important lucru e să revină la forma maximă, în cel mai scurt timp, mai ales din punct de vedere fizic. Am discutat cu el şi mi-a spus că va avea parte de un program special la Mainz, pentru ca recuperarea sa să dureze cât mai puţin", ne-a spus Piţurcă.

Marius Constantin Niculae
Născut: 16.05.1981/Bucureşti
Înălţime/Greutate: 1.84 m/74 kg
Post: Atacant
Carieră
1996-2001: Dinamo Bucureşti
2001 2005: Sporting Lisabona
2005 2006: Standard Liege
2006-?: FSV Mainz
Palmares: campion al României cu Dinamo (2000), Cupa României cu Dinamo (2000 şi 2001), campion al Portugaliei cu Sporting (2002), Cupa Portugaliei cu Sporting (2002).
La naţională: 28 de meciuri/12 goluri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite