Formula 1 lângă Statuia Libertăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cursă de Formula 1 lângă Statuia Libertăţii, unul dintre cele mai importante proiecte de viitor ale lui Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale din F1, ar putea deveni realitate în 2012.

Oficialităţile din Jersey City, oraş aflat la aproximativ 2 kilometri de celebrul cartier newyorkez Manhattan sunt gata să semneze un contract pe cinci ani, care să readucă Formula 1 în Statele Unite. Circuitul a fost deja conceput şi urmează să fie găzduit de Liberty State Park, aflat chiar în imediata vecinătate a Statuii Libertăţii.

Organizatorii îşi doresc un contract pe cinci ani, dar vor ca numele Jersey City să apară în denumirea Marelui Premiu. De asemenea există discuţii privind programarea cursei la lumina reflectoarelor, ceea ce ar provoca însă o audienţă scăzută în Europa, ora de desfăşurare în acest caz fiind 3 sau 4 dimineaţa.

Nu toată lumea din Jersey City îşi doreşte însă un circuit de curse în Liberty State Park. O organizaţie non-guvernamentală care se ocupă de îngrijirea parcului de lângă Statuia Libertăţii a trimis o scrisoare către primarul zonei, considerând „obscenă" această idee.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite