Fiasco, nu pregătire!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giuleştenii se întorc mâine din Spania după un stagiu aproape ratat în care au jucat puţin, s-au accidentat şi s-au antrenat ca la handbal. Şumudică a plecat spre Spania ironizându-şi rivalii pentru că joacă împotriva unor anonimi. Din păcate pentru rapidişti, cantonamentul din Benidorm a fost o catastrofă!

„Noi o să jucăm cu echipe adevărate în perioada de pregătire, nu cu amatori. Nu te ajută să joci cu Hoffenheim II sau să baţi cu 13-1 nişte anonimi", a spus tehnicianul Rapidului la plecarea din România, trimiţând "săgeţi" spre Steaua şi CFR.

Şumudică şi compania au participat la Copa del Sol cu obiectivul declarat de a câştiga trofeul şi de a încasa bonusul de 40.000 de euro. Ce s-a întâmplat, de fapt, în Spania? Giuleştenii au jucat puţin, s-au accidentat şi s-au antrenat cu un efectiv redus.

Sub Dinamo şi Steaua

Rapid şi-a încheiat stagiul de pregătire cu doar patru meciuri amicale. Dnepr, Rosenborg, Malmo şi Viktoria Plzen au fost adversarii bucureştenilor în Spania. Iniţial, Şumi a mai comandat două meciuri de verificare, cu Şahtior şi cu Spartak Moskova, care nu s-au mai disputat.

Şumi, exasperat

Prin comparaţie, Steaua a bifat până în prezent cinci partide şi urmează să mai întâlnească trei echipe. Şi Dinamo este peste Rapid la meciuri jucate, bifând şase şi urmând să mai întâlnească trei formaţii.  În Spania, Şumudică s-a trezit că nu prea are pe cine pregăti. „Jucăm şase contra şase. Ne antrenăm ca la handbal", s-a plâns tehnicianul.

150 de kilometri pentru un meci

Cum s-a ajuns în această situaţie? Constantin, Roman şi Sburlea au plecat la echipa naţională pentru turneul din Cipru, iar Antonio, Da Costa, Pancu, Frunză şi Vargas s-au accidentat! În plus, a lipsit şi Rui Duarte, care refuză să mai revină la Rapid.

Rapidiştii au fost cazaţi în Benidorm, iar până la Elche, acolo unde au fost programate meciurile amicale la Copa del Sol, au avut de parcurs 75 de kilometri. Astfel, pentru jucători, partidele au devenit extrem de obositoare, echipa fiind nevoită să parcurgă 150 de kilometri dus-întors pentru fiecare amical.

Au amânat ultimul test

Giuleştenii ar fi trebuit să întâlnească ieri Spartak Moscova, dar meciul a fost anulat. Motivul? Şumi rămăsese cu doar 11 jucători şi ar fi putut alinia doar o echipă, fără nicio rezervă! Rapid se va întoarce mâine în ţară, urmând a încheia astfel un stagiu de pregătire ratat. ;

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite