Ekeng, lovit şi de soartă: camerunezul a murit într-un meci în care nu trebuia să joace. Explicaţiile lui Rednic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Rednic
Mircea Rednic

Pe lângă iresponsabilitatea tipic românească care a contribuit din plin la dispariţia fotbalistului de 26 de ani, a existat şi o doză mare de ghinion în cazul său. Mijlocaşul a rezistat doar şapte minute pe teren, dar, conform planului gândit de antrenorul roş-albilor, nici nu trebuia să fie introdus.

Mijlocaşul dinamovist a intrat pe teren, în minutul 63 al meciului cu Viitorul, iar după şapte minute a căzut şi nu s-a mai ridicat.

„Ekeng a trecut prin nişte probleme medicale şi am decis să-l menajez pentru finala Cupei României, care ar fi trebuit să se joace marţi. În timpul meciului cu Viitorul însă, au apărut ceva probleme cu Bicfalvi şi am decis să joace Patrick, ca să fie în formă pentru meciul cu CFR Cluj din cupă. El n-a avut niciodată probleme cardiace şi nu mi-a demonstrat că nu poate să joace“, a povestit antrenorul celor de la Dinamo, Mircea Rednic.

„Patrick i-a spus celui mai bun prieten de al său că nu va juca în meciul cu Viitorul pentru că e foarte obosit“, a povestit sora mai mare a lui Patrick, Monique Chantal, pentru BBC.

În Anglia şi în Spania, în cazuri similare, jucătorii au fost salvaţi

*24 octombrie 2010: într-un meci Salamanca – Betis, mijlocaşul gazdelor, Miguel Garcia, a suferit un atac de cord şi căzut pe gazon, în minutul 57. A fost imediat luat în primire de medicii ambelor echipe. Aceştia i-au făcut masaj cardiac şi, cu ajutorul defibrilatorului, i-au repus inima în funcţiune. Fotbalistul a părăsit stadionul într-o stare stabilă şi, ulterior, a fost tratat complet. A fost nevoit însă să abandoneze sportul de performanţă.

*17 martie 2012: partida Bolton - Tottenham din Cupa Angliei a fost abandonată, după ce fotbalistul gazdelor, Fabrice Muamba, a căzut din senin, suferind un atac de cord. Muamba a fost în moarte clinică timp de 78 de minute. Echipele medicale s-au zbătut să-i salveze viaţa pe teren, înanite să fie preluat de o ambulanţă. A fost nevoie ca Muamba să fie resuscitat de 15 ori pentru ca, într-un final, să-şi revină miraculos. Şi el a renunţat la fotbal, după acest episod.

A lăsat în urma sa o fetiţă de doi ani

Imediat după tragedia de vineri, Claudiu Niculescu a povestit la Digi Sport: „Soţia lui Ekeng a plecat astăzi (n.r. - vineri) în Camerun. Şi îl aştepta pe Patrick să ajungă acasă miercuri, după finala cupei“. Femeia a aflat despre decesul soţului ei de la colegul lui Ekeng de la Dinamo, Marcel Essombe. Iniţial, soţia camerunezului era aşteptată, sâmbătă, la Bucureşti, însă a trebuit să-şi amâne călătoria din cauza unor probleme cu viza. În schimb, fratele şi impresarul lui Ekeng au ajuns în România la câteva ore după partida Dinamo – Viitorul. Ekeng a lăsat în urma sa o fetiţă de doi ani. Trupul neînsufleţit al jucătorului va fi trimis înapoi în Camerun, după încheierea formalităţilor. Dinamo a anunţat că se va ocupa de tot.

Finala Cupei, la 17 mai

Moartea lui Patrick Ekeng a oprit fotbalul în România. FRF a anunţat amânarea meciurilor din Liga a 2-a, Liga a 3-a, Liga Elitelor, Campionatele Naţionale de Juniori, partide de fotbal în sală şi fotbal feminin, în perioada 7-9 mai. În plus, finala Cupei României, Dinamo – CFR Cluj, nu se va mai juca, mâine, ci la 17 mai. Şi LPF a schimbat programul etapei cu numărul 10, meciurile urmând să se joace de astăzi până miercuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite