Doroftei râde de Jo Jo Dan: ce a spus preşedintele Federaţiei Române de Box despre pugilistul bătut măr de Brook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, a intrat în ring, la Sheffield, într-un meci pentru centura mondială IBF la categoria semi-mijlocie, dar a ieşit de acolo după o bătaie cruntă.

Născut la Giurgiu şi crescut la Rahova, pugilistul de 33 de ani n-a avut nicio şansă împotriva englezului Kell Brook (28 de ani). Diferenţa de clasă a fost atât de mare încât, la finalul luptei, comentatorul englez a spus atât: „Singurul lucru pe care l-a avut Jo Jo Dan a fost curajul. De aceea, s-a şi prezentat la această confruntare“. 

Românul a rezistat patru reprize în ring şi a fost trimis la podea de patru ori: de două ori în repriza a doua şi de două ori în cea de a patra. Înainte de startul rundei a cincea, stafful lui Jo Jo Dan i-a transmis arbitrului că românul abandonează.  După Lucian Bute, în 2012, şi Cristian Ciocan, în februarie 2015, Jo Jo Dan a devenit al treilea boxer român bătut categoric la un meci pentru titlul mondial, disputat în Anglia.

„Kell Brook s-a mişcat foarte bine. Şi Jo Jo s-a mişcat bine...până la ring. N-a fost însă vina lui, ci a antrenorului. Tactica a fost total greşită. Nu trebuia să stea la schimb de lovituri cu englezul, trebuia să fie într-o permanentă mişcare“, a spus preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite