Del Bosque dezvăluie secretele campioanei mondiale şi tot ce îşi doreşte e ca Tito Vilanova să fie sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul Spaniei, Vicente Del Bosque, a acordat la final de an un interviu prestigiosului cotidian madrilen Marca.Summary

Tehnicianul de 62 de ani, care a condus naţionala iberică spre câştigarea titlului mondial în 2010 şi a celui european în 2012, dă un exemplu de fair play şi spune că cea mai mare dorinţă a sa la trecerea dintre ani este ca antrenorul Barcelonei, Tito Vilanova, să se vindece după  a doua operaţie de extirpare a unei tumori la glanda salivară. "Dincolo de toate, Tito este un om important pentru familia lui. Vreau să se facă bine", a declarat Del Bosque, care are un copil suferind de sindromul Down.

 Întrebat despre starea de spirit a fotbaliştilor naţionalei Spaniei, respectabilul selecţioner a vorbit despre cţîiva fotbalişti; "Xavi este jucătorul cu cea mai mare influenţă asupra fotbalului spaniol. El a schimbat jopcul la mijlocul terenului, el a impus o altă tactică. Casillas? E fotbalistul care dezvoltă valorile lui Real Madrid. Îl cunosc demult, ştiu din ce familie provine. E o mândrie pentru toată lumea. Iniesta e un fotbalist fantastic, care poate fi oriunde la mijlocul terenului. Selecţia este deschisă însă tuturor. De Gea, Isco, Munian, Montoya, Carvajal, Tiago pot face pasul la prima echipă. Spania are totuşi jucători de bază şi puţini dintre ei sunt pe punctul de a pleca de la naţională", a mai spus Del Bosque.

Cât despre eventuala înlocuire a sa la cârma naţionalei Spaniei, antrenorul a declarat: "Eu am contract cu Federaţia şi sunt la dispoziţia ei. Guardiola? M-am întîlnit cu el şi mi-a spus că pentru naţionala Spaniei ar merge pe străzi de bucurie. Fotbalul e o lume a bărbaţilor. dacă voi fi întrebat îmi voi da avizul pentru el"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite