Danciu, sărbătoare tristă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu golul înscris împotriva Târgu-Mureşului, Dănciulescu a ajuns pe locul trei în topul marcatorilor all-time din Liga I. Atacantul nu şi-a celebrat reuşita. „Adevărul“ a aflat de ce. Fără gol din noiembrie 2010, „Corbul“ a suferit atât de mult încât n-a mai avut puterea de a se bucura după ce a spart gheaţa!

Dintre cele 17 competitoare din prima ligă, FCM Târgu-Mureş e, cu siguranţă, preferata „câinilor". Formaţia pregătită de Ioan Ovidiu Sabău s-a transformat efectiv într-un „sac de box" în meciurile cu Dinamo! În tur, pe teren propriu, a încasat şase goluri, iar, duminică seară, în „Ştefan cel Mare" a mai luat patru. Astfel, ardelenii i-au ajutat pe bucureşteni să pună capăt unei serii de patru partide fără victorie pe teren propriu!

Mai mult, marcajul larg al fundaşilor oaspeţilor i-a ajutat pe Liviu Ganea şi pe Ionel Dănciulescu, cele două vârfuri ale roş-albilor fără gol în 2011, să-şi treacă numele pe lista marcatorilor. Ultimul gol al roş-albilor, cel de 4-0, înscris de Dănciulescu n-a schimbat deznodământul partidei, însă a avut o însemnătate aparte pentru căpitanul „haitei".

Danciu a ajuns la cota 190 în Liga I, a urcat pe podium, la egalitate cu fostul jucător al Stelei şi al celor de la FC Argeş, Marin Radu II. În plus, vârful de 34 de ani are şanse mari să-l depăşească pe Rodion Cămătaru, aflat pe poziţia a doua cu 198 de goluri.

Totuşi, Dănciulescu nu s-a bucurat absolut deloc. Imediat după ce a ridicat scorul la 4-0, şi-a dus mâna la ochi pentru a-şi acoperi faţa. A fost sufocat de îmbrăţişările colegilor, însă era evident că este trist. Explicaţia? Până duminică seară, „Danciu-gol" nu mai punctase din noiembrie, nici măcar în amicale!

De aceea a fost pus la zid. Din cauza criticilor devenise tăcut, atât în vestiar, cât şi la antrenamente. Totuşi, Andone i-a dat încredere şi l-a titularizat meci de meci. „Sunt recunoscător lui nea Ando fiindcă m-a încurajat în permanenţă", spunea deunăzi Dănciulescu. La finalul jocului, a mai avut un motiv de satisfacţie: galeria l-a aplaudat în picioare. Următoarea sa ţintă? Urcarea pe locul doi în clasamentul all-time al golgheterilor din Liga I.  

“Dănciulescu e unul dintre cei mai buni atacanţi din Liga I. Are un joc foarte bun de cap, plasament şi experienţă. În plus, are şi un caracter deosebit. Îi doresc să mă depăşească."
Rodion Cămătaru
fost atacant Dinamo

Top 5 marcatori all-time în Liga I

Nume    Goluri

Dudu Georgescu      252
Rodion Cămătaru     198
Ionel Dănciulescu,
Marin Radu II           190
Florea Dumitrache,
Ion Oblemenco        170
Mircea Sandu          167

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite