Dan Petrescu, perspective excelente la CFR: De ce clujenii pot fi optimişti dacă vor trece de Maccabi Tel Aviv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu. FOTO: Sportpictures.eu
Dan Petrescu. FOTO: Sportpictures.eu

Dacă va trece de Maccabi Tel Aviv după returul programat pentru marţi (ora 20.00, Digi Sport), CFR Cluj va întâlni, aproape sigur, Celtic Glasgow în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Campioana Scoţiei a câştigat prima manşă a „dublei“ cu Nomme Kalju (Estonia), scor 5-0, şi e ca şi calificată în următoarea fază. 

O eventuală confruntare cu Celtic pare a fi o misiune dificilă pentru CFR, însă nicidecum una imposibilă. Mai ales că Dan Petrescu are amintiri plăcute de la partidele cu scoţienii disputate în Liga Campionilor. Atunci când a cucerit titlul în Liga I cu Unirea Urziceni, „Bursucul“ a făcut opt puncte în grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2009-2010. Jumătate dintre aceste opt puncte au fost luate după meciurile cu Glasgow Rangers. Unirea Urziceni a spulberat formaţia scoţiană, în deplasare, scor 4-1, iar acasă a obţinut un egal, 1-1. Astfel, elevii lui Petrescu s-au clasat pe locul 3, după Sevilla şi Stuttgart, şi şi-au continuat parcursul în Liga Europa.

În cazul în care va trece de Maccabi Tel Aviv, CFR va întâlni Celtic, în tur, acasă, la 6 august, returul urmând a se disputa în Scoţia, la 13 august.

„Trebuie să facem un meci perfect în retur!“

Până să-şi facă socoteli pentru o eventuală confruntare cu Celtic, Dan Petrescu a avertizat că echipa sa va avea o misiune extrem de grea în returul cu Maccabi Tel Aviv. 

„E un adversar foarte puternic. Au arătat că sunt la un nivel mai bun decât Astana. Au avut nişte probleme în apărare. Au jucători foarte buni în atac. Fundaşul lor central, portughezul Jair Amador, mi s-a părut extraordinar. Peretz e unul dintre cei mai buni jucători din Israel. De Cohen se spune că e <<Neymar de Israel>>. 1-0 nu e de ajuns. În retur, va fi un vacarm, stadionul va fi plin, sunt fani vulcanici. Cei de la Maccabi au calitate foarte mare, au jucători de atac foarte buni. Trebuie să facem un meci perfect în retur, iar Arlauskis şi apărarea să prindă o zi bună“, a spus Dan Petrescu.

Liga Campionilor, turul II preliminar, prima manşă

Viktoria Plzen – Olympiakos 0-0

Saburtalo – Dinamo Zagreb 0-2

PSV -Basel 3-2

The New Saints – Copenhaga 0-2

Sutjeska – APOEL 0-1

BATE – Rosenborg 2-1

CFR – Maccabi Tel Aviv 1-0

Ferencvaros – Valletta 3-1

Maribor – AIK Stockholm 2-1

Celtic – Nomme Kalju 5-0

Steaua Roşie – HJK 2-0

Dundalk – Qarabaq 1-1

*Meciurile retur sunt programate pentru 30 şi 31 iulie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite