Dan Petrescu, crucificat: „Opriți-l, că se face de râs!“. CFR joacă, diseară, un meci sufocant în Europa

0
Publicat:

Antrenorul CFR-ului nu mai are rezultatele bune de altă dată. Ceea ce evidențiază și mai mult comportamentul său lipsit de eleganță. Clujenii riscă, diseară (ora 21.00), eliminarea din Europa însă, în ultimele zile, s-a vorbit aproape exclusiv despre tehnicianul lor, un om scăpat de sub control.

Dan Petrescu. FOTO: Facebook
Dan Petrescu. FOTO: Facebook

Se cam alege praful de porecla de „Super Dan“ cu care s-a ales fostul internațional mai ales datorită rezultatelor sale, ca antrenor.

Astăzi, Dan Petrescu (56 de ani) e un tehnician care ocupă locul 8 din 16 cu CFR Cluj în Superliga românească. Asta după ce s-a întors în țară, cu coada între picioare, după un mandat mediocru la Jeonbuk Hyundai (Coreea de Sud).

Dar dincolo de rezultatele sale, ca antrenor, Dan Petrescu are o mare problemă. Aceasta a fost trecută în plan secund, cât timp Petrescu era „Super Dan“ și câștiga titluri pe bandă cu CFR. Acum, când „vraja“ s-a rupt, a rămas doar grobianul Dan Petrescu. Cu carențe comportamentale tot mai mari parcă, deoarece e cu spatele la zid, în lipsa rezultatelor. Iar diseară, în eventualitatea unei eliminări din Europa, după returul cu Neman Grodno (Belarus), antrenorul CFR-ului chiar că ar ajunge într-o postură teribilă. Pentru că un asemenea eșec, în fața unui adversar no-name, privat de avantajul terenului propriu în retur din cauza sancțiunilor UEFA, ar fi foarte greu de digerat la Cluj.

Se cere suspendarea sa drastică

Dar până să ajungă la manșa decisivă cu Neman Grodno, Dan Petrescu a oferit, în weekend, un circ dezgustător în CFR – U Craiova, scor 0-2. Pe scurt, atât la pauză, cât și la final, fostul internațional l-a înjurat, ca la ușa cortului, pe centralul Marcel Bîrsan! Iar acesta nici n-a avut curajul de a-l elimina pe Petrescu!

După meci, „Bursucul“ a continuat să facă prostii. Și-a pus criza de nervi pe seama faptului că Bîrsan ar fi fost delegat, în mod repetat, la meciurile CFR-ului cu U Craiova. Statistica spune însă cu totul altceva: centralul vizat de Petrescu a condus doar trei astfel de partide, în ultimii patru ani, iar de două ori a câștigat formația din Gruia!

Văzând această situație revoltătoare, Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, a avut o reacție dură la Fanatik Superliga.

Păi, ce se întâmpla dacă toți antrenorii apăreau așa la televizor (n.r. – referire la înjurăturile lui Petrescu la adresa arbitrului). Trebuia să dai meciul după 12 noaptea, că trebuie să-l dai cu beep-uri. Tu îți dai seama de enormitate? El (n.r. – Dan Petrescu) vine și spune: <<Le-am spus în interiorul clubului că, de 7 ani, la meciurile cu Universitatea Craiova ne arbitrează numai Bîrsan>>. Tu îți dai seama de enormitatea asta? Deci, în ultimii 4 ani, Bîrsan a arbitrat CFR – Universitatea Craiova de trei ori și de două ori a bătut CFR! Păi, dacă în interiorul clubului CFR nu e cineva care să-l scuture puțin și să-i spună: <<Bă, băiatule, tu nu înțelegi că n-ai dreptate?!>>. Practic, îl lași să se facă de râs! Vine la televizor și se face de râs. Băi, opriți-l oameni buni, că îi faceți numai rău. Dacă aveți capacitatea asta, opriți-l!“, a spus Vochin.

Iar în studioul Digi Sport, fostul mare arbitru, Ion Crăciunescu, a fost la fel de dur: „Cum să-ți spună Petrescu vagabondule și tu, ca arbitru, să tolerezi așa ceva? Să te întorci cu spatele... Comisia de Disciplină ar trebui să vadă această imagine și să-l cheme pe domnul Petrescu la ordine, să-i dea ceea ce merită. A fost un jucător excepțional, e un antrenor foarte bun, dar un astfel de comportament nu ajută nici la imaginea echipei și nici la imaginea lui“.

Turul II preliminar al Ligii Europa

Astăzi: Rijeka (Croația) - Corvinul Hunedoara (0-0 în tur)

De la ora 21.00, Digi Sport 2, Prima Sport 2

Turul II preliminar al Conference League

Astăzi: Universitatea Craiova – Maribor (Slovenia) (0-2 în tur)

Meciul se va juca pe „Ion Oblemenco“, de la ora 20.00 (Digi Sport 1, Prima Sport 1)

Astăzi: Neman Grodno (Belarus) – CFR Cluj (0-0 în tur)

Meciul se va juca la Gyor (Ungaria), de la ora 21.00

Turul II preliminar al Ligii Campionilor

Ieri: Maccabi Tel Aviv (Israel) – FCSB 0-1 (1-1 în tur)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite