Cristiano Ronaldo, vânător de recorduri. Ce performanţă mai poate realiza CR7

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Portughezul Cristiano Ronaldo este în acest moment, de departe, cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor.

CR 7 are 93 de goluri înscrise în cea mai important competiţie europeană inter-cluburi, reuşind să se diatsnţeze la zece goluri de rivalul său Leo Messi. Cei doi conduc autoritar în această ierarhie, fiind urmaţi de Raul Gonzales, cu 71 de goluri. Dintre jucătorii activi, Ibrahimovici are 48 de goluri în UCL, iar Benzema 46. Ronaldo poate doborî însă şi un alt record. El poate devein primul fotbalist din istorie care marchează în trei finale de Liga Campion ilor. A făcut-o în 2008, pe când juca la Manchester United,  şi în 2014, pentru Real Madrid.

Deşi Paris Saint-Germain este dispusă să ofere 120 de milioane de euro în schimbul său, Ronaldo nu are de gând să plece din Spania: "Paris Saint-Germain şi Manchester City pot să uite de mine, mă voi retrage la Real Madrid. Am avut momente bune şi mai puţin bune, acum patru ani nu am fost fericit, dar am ajuns la concluzia că acesta este locul potrivit pentru mine. Voi pleca la 41 de ani de aici", a spus Cristiano Ronaldo, care visează astfel să mai joace zece ani pentru “galactici”.

Prezenţa francezului Zinedine Zidane pe banca tehnică a "albilor" este unul dintre motivele pentru care Ronaldo îşi doreşte să rămână la Real Madrid: "Mă identific cu el şi vreau să lucrăm împreună mulţi ani de acum înainte. Chiar dacă nu are experienţă, se descurcă foarte bine în ceea ce face", a adăugat starul Realului. Nu se ştie însă cât va continua Zidane pe banca Realului, finala Ligii Campionilor fiind o piatră de încercare mare pentru cariera sa de antrenor. Francezul a ratat câştigarea campionatului, dar de când a preluat Realul, după demiterea lui Rafa Benitez, a revigorat echipa, culegând aprecieri. Trofeul UCL ar fi un cec în alb pentru Zidane în perspectiva următorilor ani la Real. „Zizou” şi Simeone s-au duelat o singură dată ca antrenori,  Atletico câştigând cu 1-0 chiar pe terenul rivalei sale, în februarie, prin golul lui Griezmann. „Simeone are toate calităţile pe care trebuie să le aibă un antrenor. Îşi ştie foarte bine echipa, jucătorii, ceea ce este foarte important. E unul din cei mai valoroşi antrenori din lume şi mai am multe de învăţat de la el. Mai am multe de făcut pentru a fi un mare antrenor", a declarat Zidane despre "principalul" lui Atletico Madrid.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite