Peste 170 de morți după ciocniri cu poliția pe un stadion din Indonezia

0

Cel puțin 174 de persoane au murit în urma ciocnirilor cu poliția pe stadionul din Malang, Indonezia, conform postului de radio Elshinta, care cita surse din poliție. Potrivit acestora, printre morți se numără și doi polițiști.

UPDATE 

Debandada a avut loc după ce poliția a dat cu gaze lacrimogene fanilor care au intrat pe teren. Pe măsură ce panica s-a răspândit, mii de oameni s-au îndreptat spre ieșirea stadionului Kanjuruhan.

Rapoartele inițiale estimau numărul de morți la aproximativ 130, dar Emil Dardak, viceguvernatorul din Java de Est, a anunțat ulterior o creștere semnificativă a numărului deceselor, ajungând la 174. De asemenea, alte 11 persoane au fost grav rănite.

Președintele Joko Widodo a ordonat ca toate meciurile din prima ligă din Indonezia să fie suspendate până la efectuarea unei anchete.

Ministrul șef al securității din Indonezia a declarat că spectatorii au depășit cu aproximativ 4.000 de persoane capacitatea declarată a stadionului Kanjuruhan, de 38.000 de locuri.

Înregistrările video de pe stadion arată cum fanii aleargă pe teren după finalul meciului care s-a terminat cu înfrângerea echipei locale, scorul fiind 2-3.

„Totul devenise anarhic. Au început să atace ofițerii, au avariat mașini", a declarat Nico Afinta, șeful poliției din Java de Est., adăugând că doi ofițeri de poliție se numără printre morți.

„Am dori să transmitem că nu toți au fost anarhici. Doar în jur de 3.000 de persoane intrat pe teren", a spus el, scrie BBC.

Fanii care au fugit din ambuscadă „au părăsit locul printr-un singur punct de ieșire. Apoi a avut loc o busculadă, unde a existat a lipist oxigenul și mai mulți oameni s-au sufocat", a adăugat el.

Videoclipurile de pe rețelele de socializare arată fanii cățărându-se peste garduri pentru a scăpa. Alte imagini par să surprindă corpuri fără viață pe podea.

Ministrul șef al securității, Mahfud MD, a postat pe Instagram că au fost vândute 42.000 de bilete pentru meciul de pe stadionul Kanjuruhan.

Președintele Widodo a cerut ca aceasta să fie „ultima tragedie fotbalistică din țară", după ce a ordonat ca toate meciurile din Liga 1 să fie suspendate până la efectuarea unei anchete.

Știre inițială

Potrivit CNN Indonesia , revoltele au început după un meci dintre echipele de fotbal Arema și Persebaya. Polițiștii au tras cu gaze lacrimogene, provocând panică. 180 de persoane au fost rănite, toate fiind transportate la spital.

Șeful Asociației Indoneziene de Fotbal (PSSI) și-a exprimat condoleanțe pentru incident și a spus că asociația a format o echipă pentru a investiga incidentul. Declarația corespunzătoare a fost publicată pe site- ul oficial al organizației. El a anunțat și suspendarea competiției pentru o săptămână. 

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite