Câștigător contestat la Raliul Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajul maghiar format din Gergo Szabo şi Zoltan Kohler (Mitsubishi Lancer) a ocupat primul loc în Raliul Sibiului, fiind cronometrat cu timpul de 1 h 21 min 44 sec 4/10 pe 119,6 km, cu o medie orară de 87,79 km. Împotriva lui Szabo a fost însă depusă o contestație pentru service ilegal, iar rezultatele vor fi omologate marți de Federeația Română de Automobilism Sportiv.

Szabo, campionul naţional en titre, a depus la rândul său o contestaţie, iar o decizie definitivă se va lua marți, de către Comisia de Competiţii a Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Echipajul Marco Tempestini/Dorin Pulpea (Peugeot 207 S2000) a terminat pe locul secund, la 1 min 33 sec 2/10, iar podiumul a fost completat de Dan Gîrtofan/Mihai Lăzărescu (Subaru Impreza STI), la 2 min 13 sec 1/10.

Deși au concurat pe o mașină cu tracțiune pe două roți italienii Simone Campedelli/Danilo Fappani (Citroen DS3 R3) au terminat pe locul patru, la 4 min 59 sec 1/10.

Fostul vicecampion mondial de raliuri Francois Delecour, alături de copilotul său Fabrice Savoye (Dacia Logan) s-au clasat pe locul 14, la 16 min 23 sec 8/10 de câştigător.

Printre cei care au abandonat s-au numărat Titi Aur, Bogdan Marişca sau Valentin Porcişteanu. Ultimul a avut parte de un incident nefericit, lovindu-se în plin cu un motociclist inconștient care a pătruns pe traseul probei Șanta în timpul desfășurarii acesteia.

La general lider se menţine Valentin Porcişteanu, cu 52 puncte, urmat de Gîrtofan, 51 p, Marişca, 43,5 p, Gergo Szabo, 39,5 p, Marco Tempestini, 39 p, etc.

Etapa a şasea a Campionatului Naţional de Raliuri, Raliul Aradului, va avea loc pe 5-6 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite