Bogdan Burcea anunţă vremuri grele pentru handbalul românesc: "Trebuie o reconstrucţie, altfel nu va exista viitor!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Burcea

Selecţionerul  naţionalei de handbal feminin, Bogdan Burcea, consideră că este obligatorie o reconstrucţie a echipei şi că trebuie să existe încredere în jucătoarele “care vin din urmă”.

Declaraţiile vin în contextul în care România are un parcurs dezamăgitor la turneul final al Campionatului Europeandin Danemarca, unde a înregistrat 3 înfrângeri şi o singură vicotire, rezultate cu care nu mai are nicio şansă să ajungă să lupte pentru medalii. 

“Spuneam în urmă cu două zile că aceste sportive ne-au obişnuit cu un nivel foarte bun, dar trebuie să admitem că este apogeul unei generaţii. Şi la acest turneu final, indiferent de condiţii, nimeni dintre noi nu s-a prezentat aici să piardă şi să scriem istorii negative, recorduri negative. Dar trebuie să începem o reconstrucţie, să girăm aceste tinere jucătoare, altfel nu va exista viitor şi nu vor fi prezenţe la următoare turnee finale. Însă cred că România are această putere, chiar dacă avem resurse limitate din punct de vedere uman. Cred că sunt nişte jucătoare care vin din urmă, însă trebuie să avem răbdare cu ele, să avem încredere în ele, să facem tot posibilul să evolueze la cluburi, după care în mod sigur rezultatele vor apărea şi la echipa naţională. (...) Este o perioadă de tranziţie pentru echipa naţională, mult mai devreme se impuneam anumite reguli în România pentru a putea susţine jucătoarele. Trebuie fie să te duci la rezultat până în ultima clipă şi să mizezi pe aceiaşi oameni, fie să îndrumi jucătoarele unde să meargă şi apoi să le promovezi la echipa naţională. Sunt sportive ca Neagu, Buceschi, cu foarte multe finale, şi-au făcut datoria, încearcă în continuare să ajute echipa naţională clar, însă trebuie să creştem, să construim şi viitoarea echipă naţională”, a spus tehnicianul. 

Referitor la ultimele două paride rămase de disputat, unele fără miză pentru echipa noastră, Burcea crede că va trebui să lucreze la motivarea jucătoarelor. "Mentalul în acest moment este important pentru ele, trebuie să subliniem chiar dacă puţine sau aproape deloc, lucruri bune. Trebuie să ridice fruntea sus, să se autoevalueze corect din punct de vedere al prestaţiei şi să facem tot posibilul ca astfel de evoluţii să nu mai apară în următoarele meciuri”, a mai spus antrenorul. 

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, joi, de reprezentativa Croaţiei, scor 25-20 (14-10), în primul meci din grupa principală II, la Campionatul European din Danemarca. 

Clasament Grupa Principală II

1. Croaţia      6p (3 jocuri)

2. Norvegia    6p (3j)

3. Olanda      2p (3j)

4. Germania 2p (2j)

5. Ungaria     0p (2j)

6. România   0p (3j)

*Primele două clasate vor merge în semifinale, în timp ce ocupantele locurilor 3 vor juca în partida pentru locul 5 în ierarhia finală de la Euro 2020.

În grupa preliminară D, tricolorele au înregistrat următoarle rezultate: 19-22 cu Germania, 28-24 cu Polonia şi 20-28 cu Norvegia.

Programul tricolorelor

*14 decembrie: România - Ungaria (21.30)

*15 decembrie: România - Olanda (17.00)

*Toate meciurile sunt transmise de Digi Sport, Telekom Sport şi LookSport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite