Baschet: Moldoveanu va juca în Italia, la Benneton Treviso

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Componentul naţionalei României, Vlad Moldoveanu a semnat un contract valabil în sezonul 2011-2012, cu formaţia italiană Benetton Treviso, anunţul fiind făcut vineri seara de noua echipă a internaţionalului român.

Benetton Treviso a ajuns sezonul trecut până în semifinalele campionatului italian, fiind eliminată de campioana ulterioară, Montepaschi. În FIBA Eurocup, în care va juca şi în acest sezon, Benetton a atins tot faza semifinalelor, fiind eliminată de Cajasol Sevilla.

În această vară, antrenorul Sasha Djordjevici şi-a dorit un jucător tânăr, dar de valoare în lotul pentru viitorul sezon, alegerea sa fiind Vlad Moldoveanu, pe care îl laudă. "Sunt foarte fericit să-l am pe Vlad în echipa din sezonul viitor. Este un jucător valoros, care mai poate creşte. Am şi vorbit cu el la telefon şi mi-a făcut o bună impresie, fiind un jucător cu o mare motivaţie. Acum se află la echipa naţională, cu care va participa la Universiadă, după care ni se va alătura. Chiar îmi place abordarea sa, ataşamentul faţă de culorile echipei sale naţionale, asta sporindu-i valoarea", a declarat antrenorul de la Treviso, care a dezvăluit că mai multe echipe de valoare s-au "bătut" pentru semnătura lui Vlad Moldoveanu, cu care Djordjevici îşi propune să aibă răbdare, fiind la primul sezon în Europa, „dar nu prea multă".

"Să joci la un club aşa de cunoscut, prestigios şi respectat este fantastic. Pentru mine este o opurtunitate foarte mare. Idolul meu este Dirk Nowitzki, cred că sunt unele asemănări între jocul meu şi cel al lui. Sunt foarte fericit de această decizie şi abia aştept să fac parte din familia "Biancoverde". De asemenea abia aştept să încep antrenamentele alături de antrenorul Djordjevic. Referitor la ce îmi doresc, o vorbă preferată de a mea spune: urăşti mai mult să pierzi decât iubeşti să câştigi. Astfel obiectivul meu este clar: să câştig cât mai multe meciuri alături de Benetton şi să fac fanii fericiţi", a declarat Moldoveanu pentru site-ul oficial al clubului.

Vlad Moldoveanu are 23 de ani, joacă pe postul de extremă, fiind absolvent în 2011 al American University. În 30 de jocuri la AU, Moldoveanu a reuşit o medie pe meci de 20,4 puncte şi 6,4 recuperări. La finalul lunii trecute, jucătorul român a avut emoţii, participând la draftul NBA, însă nu s-a numărat printre cei 60 de jucători aleşi de cluburile profesioniste nord-americane.

În prezent, el se află cu echipa naţională la turneul amical din Portugalia, în pregătire pentru participarea la Jocurile Mondiale Universitare, de luna viitoare, din China.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite