Australian Open 2015. INTERVIU Simona Halep, despre realizări, accidentări şi obiective pentru anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, a treia cea mai bună jucătoare de tenis din lume Roslan Rahman/AFP
Simona Halep, a treia cea mai bună jucătoare de tenis din lume Roslan Rahman/AFP

Simona Halep va reveni la Australian Open 2015 după un episod controversat, provocat de faptul că şi-a anunţat retragerea la competiţia precedentă, Sydney, cu puţin timp înainte de disputarea meciului său de debut.

Australian Open 2015 va aduce Simonei Halep misiunea de a îndrepta criticile traseului inconstant pe care şi l-a conturat. Înainte de începerea turneului, de duminică noapte, Simona Halep a acordat un interviu pentru site-ul oficial al competiţiei.

Cum te-ai simţit după ce a trebuit să te retragi de la Sydney?

Mă simt bine acum. Sunt recuperată aproape 100%. Am două zile. Am dormit foarte bine. Am mâncat foarte bine. Deci sunt pregătită să încep turneul. Dar încă mai am timp, două zile, să mă simt aptă în totalitate.

Cum a fost perioada din pauza competiţională? Ai schimbat antrenorii. A fost ceva la care ai vrut să lucrezi?

Doar să-mi îmbunătăţesc jocul din ce în ce mai mult. Am lucrat la servă şi la forehand. Mă mişc mai bine decât anul trecut. Lucrez din greu în fiecare zi. Am făcut schimbări doar pentru că am vrut să modific ceva, aşa că am făcut-o. Cred că a fost o idee excelentă pentru mine. Întotdeauna îmi urmez deciziile şi lucrez foarte bine. Cred că am avut hotărâri foarte bune în trecut.

Ai postat multe poze pe Facebook în care te antrenai în condiţii de zăpadă şi gheaţă acasă. Cât e de dificlă schimbarea vremii?

Am deja trei săptămâni aici, pentru că am jucat la Shenzen (n.r. turneu pe care l-a câştigat). Nu a fost prea cald aici. Asta a fost ceva bun pentru mine. Îmi place să mă antrenez pe zăpadă, când e frig afară. Am avut antrenamentul meu, propriul antrenament, deoarece mulţi jucători merg acolo unde vremea e mai bună sau e foarte cald în SUA şi alte locuri. Dar eu prefer să stau acasă, să stau aproape de familia mea, să-mi încarc bateriile. Mă simt bine acasă. Au fost 20 de zile în care m-am pregătit pe zăpadă şi am alergat mult.

Antrenament Simona Halep FOTO Facebook

                                                   Antrenament Simona Halep FOTO Facebook 

Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ai primit şi care te-a ajutat să te descurci cu temperaturile ridicate?

Da, bună întrebare. Doar să o iau încet, zi de zi. Să nu mă panichez. Uneori când vii de la iarnă la vară, când e foarte frig şi vii aici unde e foarte cald, te simţi ameţit de-a lungul zilei. Dar rămân relaxată şi încerc să mă adaptez foarte repede. Nu am primit mari sfaturi pe tema asta.

La ce ai lucrat în pauza competiţională?

Serviciul şi la forehand. Dar am lucrat la tot jocul meu. Mai mult la serviciu. Cred că m-am descurcat foarte bine la Shenzen.

Ai făcut progrese faţă de anul trecut. Ce te-a surprins cel mai mult în sezonul tău, cât succes ai avut?

Nu sunt surprinsă că am avut rezultate mari anul trecut, pentru că în urmă cu doi ani am început să câştig nişte titluri. Am avut mai multă experienţă ca înainte. Am îmbunătăţit multe lucruri în jocul meu. Sunt mult mai puternică acum decât atunci. Cred că jocul meu e complet acum. Pot să zic că am fost puţin surprinsă în finala de la Roland Garros, pentru că nu mă aşteptam să pot juca ultimul act, după ce anterior reuşisem doar calificarea în sferturile de finală la un Grand Slam. Dar, ştii şi tu, nu aveam nimic de pierdut acolo. A fost turneul meu preferat, pentru că am câştigat la juniori şi m-am simţit foarte bine acolo. Uneori e foarte bine să fii aproape de casă, pentru că mulţi oameni pot veni să te vadă şi să te susţină. Aşa că a fost competiţia perfectă pentru mine. De asta cred că am jucat şi finala. Apoi am avut Singapore, al doilea cel mai bun rezultat. Am jucat bine, de asemenea, şi acolo. Nu pot să zic că am fost suprinsă, dar am fost foarte fericită la finalul anului pentru că am avut câteva rezultate mari.

După un an bun, simţi mai multă presiune pentru sezonul ăsta?

Nu. E mai bine decât anul trecut. Pot să zic acum că nu simt nicio presiune. Trebuie doar să-mi fac jocul în timpul meciurilor şi să dau tot ce am mai bun, să fac câte rezultate bune pot eu, să câştig câte partide pot. Aşa că obiectivul meu este să merg la Singapore şi să câştig jocuri cu jucători de top. Aşa că nu am niciun fel de presiune.

Simţi că ediţia Australian Open 2015 este diferită, că pot câştiga alţi jucători?

Da, pot să zic că toţi participanţii au şansa de a realiza asta. Mă gândeam în urmă cu câteva zile dacă sunt a treia în clasament, am şansa mea, dar nu e ca atunci când e garantat că ajung în semifinale sau în finală. Oricine din Top 20 pot să zic că are şansa să câştige titlul ăsta. Ai văzut-o pe Karolina Pliskova, săptămâna trecută a jucat foarte bine. Petra Kvitová la fel. Oricine poate câştiga titlul ăsta. Competiţia e deschisă pentru oricine.

Face asta să fie mai puţină presiune?

Da, cred. Nu vreau să gândesc că sunt obligată să câştig turneul ăsta, să fiu în semifinale sau în sferturile de finală. Vreau să iau meci cu meci şi să privesc înainte, să am prima partidă, pentru că o să fie una grea şi apoi să văd cât de bună pot fi la competiţia asta pentru că este una dură.

Când eşti în România, oamenii te lasă în pace?

Aşa şi aşa. Uneori când merg în oraş, e greu, pentru că toată lumea vine şi cere să facă o poză. E greu să fii relaxat, dar când mă antrenez, da, sunt singură. Mă simt bine acasă.

Ai zis că în Singapore ai vrut să te recompensezi cu ceva, să-ţi cumperi ceva.

Nu am făcut-o încă.

Ai avut atât timp la dispoziţie. Nu ţi-ai luat nimic?

Nu. Poate o să o fac anul ăsta.

Ai lucrat la engleza ta în pauza competiţională? Sună mult mai bine.

Am vrut să iau câteva lecţii, dar nu am avut timp. Uneori vrei ceva, dar ai alte priorităţi. Doar am vorbit mai mult în engleză cu echipa mea uneori. Am început să citesc o carte din nou în engleză. Cu posibilitatea de a traduce unele cuvinte prin tehnologie, îmi îmbunătăţesc engleza cât de bine pot. 

Vorbeşti două limbi aşadar?

Da. Înţeleg puţin din franceză şi spaniolă, dar e greu să vorbesc.

Ce carte citeşti?

Nu zic, pentru că am spus altădată despre Harry Potter şi toate lumea m-a întrebat. E o carte în engleză.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite