Atenţie mare: Cehia e peste România la mai multe capitole! La ce trebuie să fie atente fetele în meciul de diseară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michaela Hrbková
Michaela Hrbková

Cifrele vorbesc şi despre aspectele tehnico-tactice ale adversarei. Dintre cele 16 naţionale care au trecut de faza grupelor, Cehia are cele mai puţine reuşite din extreme: 7 goluri din 20 de aruncări.

Iar asta pentru că strategia se bazează, în primul rând, pe jocul cu pivotul şi pe pătrunderi frontale. 

Cehia are cele mai multe aruncări de la 9 metri, 115, cu procentaj de reuşită de 40 la sută (faţă de 30% pentru România). Urmează alte două capitole în care Cehia e o trupă fruntaşă la acest Mondial şi cu mult peste România.

*Locul 4 la goluri marcate cu pivotul, 37. Aici, cehoaicele sunt depăşite doar de Danemarca, Serbia şi de Norvegia. România e departe cu doar 28 de goluri adunate prin pivot.

*Locul 3 la combinata goluri de pe pivot-goluri din pătrundere, după Rusia şi Norvegia. Dacă cehoaicele au adunat 58 de astfel de reuşite, România are un total de doar 36 de goluri.

Contraatacul e un alt capitol la care Cehia a înregistrat cifre mai bune decât România. Adversara tricolorelor are 21 de goluri şi un procentaj de 84%, în timp ce româncele au 17 goluri şi un procentaj de 74%.

Noi avem portar, ele nu!

Jocul defensiv poate fi cheia succesului pentru România diseară. Trupa pregătită de Martin Ambros a încasat doar 112 goluri în cele cinci jocuri din faza grupelor, iar 26 dintre aceste goluri au fost primite în ultimul meci, cel cu Franţa, în care selecţionerul spaniol şi-a odihnit oamenii de bază. 

Un alt aspect care arată că România e o echipă net superioară Cehiei pe faza defensivă e cel legat de jocul portarilor. În acest moment, România are al doilea cel mai bun portar al turneului. Yuliya Dumanska, ucraineanca naturalizată, a parat 34 din cele 78 de şuturi care i-au ameninţat buturile, având un procentaj de 44%. Lider la acest capitol e Cléopâtre Darleux (Franţa) cu un procentaj de 45%. Cehia nici nu contează în acest clasament, neavând vreo reprezentantă în Top 16! 

13 e cea mai bună clasare pentru Cehia la un Campionat Mondial, echipa fiind prezentă la şase turnee finale.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite