Andreescu, de neoprit la Rogers Cup: Victorie de senzaţie pentru Bianca într-un meci de poveste cu Pliskova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreescu

Bianca Andreescu (27 WTA) nu e cea mai bună jucătoare din circuitul feminin, însă, cu siguranţă, oferă cele mai spectaculoase şi dramatice partide!

În luna martie, atunci când Andreescu a avut seria formidabilă de la Indian Wells şi Miami, adunând zece victorii în 11 partide (a câştigat titlul la Indian Wells), cinci dintre victoriile ei au venit în trei seturi la capătul unor partide în care, în anumite momente, Bianca părea că n-are nicio şansă să învingă!

Apoi, între 25 martie şi 7 august, „Bibi“, chinuită de accidentări, a jucat doar două meciuri. Revenirea s-a produs acum, la Toronto, şi ce revenire! Andreescu a avansat până în sferturi, în stilul ei caracateristic: trei victorii în câte trei seturi cu Bouchard, Kasatkina şi Bertens!

Iar confruntarea de vineri cu Karolina Pliskova (3 WTA) a fost o altă demonstranţie de tenis-spectacol!

În primul set, puştoaica de 19 ani şi-a demolat, pur şi simplu, experimentata adversară, administrându-i un sec 6-0 în doar 24 de minute. A fost un set incredibil în care Pliskova a luat doar 11 puncte!

Ce-i drept, în setul doi, rolurile s-au cam inversat. Pliskova a zburdat pe teren, s-a dus la 5-0 (Andreescu a luat doar opt puncte în acest interval!), înainte de a se impune cu 6-2.

Decisivul a fost cu totul diferit faţă de primele două seturi, mult mai strâns. S-a mers pe serviciu în primele opt game-uri: 4-4. Apoi, Bianca a lovit decisiv, a făcut break pentru 5-4, după care şi-a făcut serviciul pentru o nouă victorie spectaculoasă, în trei seturi, cu 6-4 în decisiv.

În semifinale, o aşteaptă revelaţia turneului, americanca Sofia Kenin (29 WTA), cea care, pe rând, a trecut de Hsieh (30 WTA), Barty (1 WTA), Yastremska (33 WTA) şi Svitolina (7 WTA).

Iar dacă Andreescu trece şi de Kenin, iar Halep îşi câştigă următoarele două meciuri, cele două se vor întâlni în mult aşteptatul meci, cu trofeul pe masă!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite