Allez les Bleus: Franţa, prima finalistă a Mondialului! Déjà vu după 20 de ani la singurul gol al meciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Belgia a ratat pentru a doua oară în istoria naţionalei calificarea în finala Mondialului. În 1986, Argentina lui Maradona a năruit visul, iar acum jocul colectiv al „albaştrilor“ a anihilat cea mai spectaculoasă ofensivă a Mondialului.

Mondialul din 2018 confirmă, încă o dată, una dintre legile nescrise ale fotbalului: atacul vinde biletele, iar defensiva aduce trofeele.

La St. Petersburg s-au întâlnit Belgia şi Franţa, adică echipa cu cel mai bun atac la acest turneu final şi o trupă care, încă de la primul meci, a impresionat prin organizarea defensivă.

Prima repriză a fost echilibrată, cu poate o uşoară superioritate belgiană, în condiţiile în care Hazard a trecut de două ori pe lângă deschiderea scorului. Cu puţin timp înainte de pauză însă, Pavard ar fi putut aduce golul pentru Franţa.

La reluare, déjà vu pentru Franţa după 20 de ani! În semifinalele Mondialului din 1998, un fundaş, Thuram, a marcat singurele sale două goluri în tricoul naţionalei pentru a trimite echipa în finală, după un duel sufocant cu Croaţia. 

De această dată, după un corner, un alt fundaş, Umtiti, l-a învins pe Fellaini la colţul scurt la un duel aerian şi a deschis scorul (51). De aici până în final, trupa lui Deschamps s-a retras într-o apărare impresionantă în care, fără a dispera, a neutralizat mai toate acţiunile ofensive ale belgienilor. „Diavolii roşii“ au dominat posesia, dar spectaculosul lor joc ofensiv a fost contracarat la perfecţie de „zidul“ albastru format în faţa porţii lui Lloris.

La doi ani după o finală pierdută la Euro 2016 şi la 20 de ani după triumful de la CM 1998, Franţa aşteaptă acum semifinala de mâine pentru a-şi afla adversara de duminică, la Moscova.

CM 2018

Semifinale

Marţi

Franţa - Belgia 1-0

Miercuri

Croaţia - Anglia 21.00

Sâmbătă, finala mică

Belgia - Croaţia / Anglia 17.00

Duminică, finala

Franţa - Croaţia / Anglia 21.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite