Alin Petrache a avut invitaţi de onoare la COSR. Principesa Margareta şi principele Radu au vizitat Muzeul Sportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Petrache FOTO Victor Ciupuligă/Mediafax
Alin Petrache FOTO Victor Ciupuligă/Mediafax

Principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu au plantat, luni, un copac în faţa sediului Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, ei vizitând şi Muzeul Sportului cu aceeaşi ocazie.

Principesa moştenitoare Margareta s-a declarat încântată de vizita făcută la Muzeul Sportului: „E foarte bine că există un muzeu al sportului şi felicit COSR pentru asta, este un spaţiu foarte luminos cu multe lucruri pe care au reuşit să le colecţioneze. E foarte bine pentru ţara noastră, trebuie să fim mândri de ceea ce am reuşit în sport. Foarte multe persoane nu vorbesc despre asta, deşi este o mândrie naţională“.

Alteţa Sa a adus în atenţie implicarea Casei Regale a României în sportul românesc: „Am făcut sport, am fãcut tenis şi hochei când am fost în Anglia. Fotbal nu am îndrăznit. Îmi place să văd, dar nu am practicat. Nu am o echipă favorită, doar echipa naţională a României. Există o tradiţie, Casa Regală a sprijit sportul mereu, am văzut semnăturile regelui Ferdinand, a lu Carol al II-lea. Au făcut multe pentru comitetul olimpic şi acum va fi acordat Înaltul Patronaj (n.r. - Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I). Regele Mihai a fost pasionat mai mult de mecanică, i-a plăcut să conducă, dar când era copil a practicat toate sporturile. Era o obligaţie“.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite