Alertă falsă! De ce Simona Halep nu poate pierde locul 1 mondial nici măcar dacă Garbine Muguruza câştigă la Sydney

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep va rămâne lider în clasamentul WTA, cel puţin până la sfârşitul primului Grand Slam al anului, cel de la Melbourne, care se desfăşoară în perioada 15-28 ianuarie.

Iniţial s-a crezut că ea pierde locul 1 mondial, în cazul în care Garbine Muguruza câştigă turneul de la Sydney, acolo unde a primul un wild-card, după ce a abandonat la Brisbane.

A fost însă o eroare de calcul, deoarece chiar dacă aceasta va câştiga la Sydney, cele 470 de puncte pe care le-ar lua nu ar ajuta-o foarte mult deoarece, conform regulilor de calcul ale clasamentului, nu i se vor lua în considerare cele 55 de puncte câştigate la Doha anul trecut. Astfel, cel mai bun punctaj al Garbinei Muguruza se va situa cu 5 puncte sub punctajul Simonei.

Halep are acum 6425 puncte, iar Muguruza 6005 puncte. În clasamentul WTA se iau in considerare doar 16 turnee şi  Turneul Campioanelor de la Singapore. O parte dintre aceste turnee sunt obligatorii, iar din restul de turnee se iau în considerare doar cele în care s-au obţinut cele mai multe puncte. 

Astfel, în situaţia în care Muguruza ar câştiga 470 de puncte, turneul de la Sydney ar intra pe lista turneelor luate în calcul, iar turneul de la Doha pe lista celor care nu se iau în considerare. Ea poate face maximum 6420 de puncte, cu cinci mai puţin decât Simona.

Clasamentul WTA liveranking confirmă calculele de mai sus, astfel că Simona Halep va fi număr 1 mondial pentru cel puţin 16 săptămâni.

clasament
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite