12 echipe confirmate în F1 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Internaţională de Automobilism a anunţat lista echipelor care vor lua startul în sezonul viitor în Campionatul Mondial de Formula 1. Până acum 12 echipe au fost confirmate, existând posibilitatea ca cel de-al 13-lea loc să fie acordat echipei Sauber

Poziţia rămasă neocupată pe grila sezonului 2010 ar fi trebuit să aparţină echipei Toyota, care şi-a anunţat retragerea din competiţie la finalul acestui sezon. Cu toate acestea, din punct de vedere formal, potrivit Acordului Concorde, care reglementează participarea echipelor în Campionatul Mondial de Formula 1, Toyota are în continuare un loc rezervat. Un anunţ referitor la această situaţie va fi făcut de FIA în perioada următoare.

Cel mai probabil, poziţia disponibilă pe grilă va  fi acordată celor de la Sauber, al căror patron, Peter Sauber, şi-a rescumpărat echipa de la BMW, după ce constructorul german a renunţat la F1.

Brawn GP apare în continuare pe lista dată publicităţii de FIA, cu menţiunea că îşi va schimba numele în Mercedes GP. În acelaşi timp nou-venita Manor s-a înscris deja cu titulatura oficială de Virgin, după semnarea contractului cu grupul de firme condus de miliardul Richard Branson, cel care a sponsorizat şi Brawn GP în sezonul trecut.

Red Bull Racing a alerga şi în sezonul următor cu motoare furnizate de Renault, în timp ce Williams a operat deja modificarea în acest sens, după ce a decis să apeleze la Cosworth pentru motorizarea din 2010.

Iată lista dată publicităţii de FIA conţinând numele echipei, a furnizorului de motoare, precum şi a piloţilor confirmaţi până în acest moment.

McLaren Mercedes
1 Jenson Button (Marea Britanie)
2 Lewis Hamilton (Marea Britanie)

Brawn Mercedes Benz*
3 Nico Rosberg (Germania)
4 Urmează a fi anunţat

Red Bull Racing Renault
5 Sebastian Vettel (Germania)
6 Mark Webber (Australia)

Ferrari
7 Felipe Massa (Brazilia)
8 Fernando Alonso (Spania)

Williams Cosworth
9 Rubens Barrichello (Brazilia)
10 Nico Hulkenberg (Germania)

Renault
11 Robert Kubica (Polonia)
12 Urmează a fi anunţat

Force India Mercedes
14 Adrian Sutil (Germania)
15 Vitantonio Liuzzi (Italia)

STR Ferrari
16 Sebastien Buemi (Elveţia)
17 Urmează a fi anunţat

Lotus Cosworth
18 Urmează a fi anunţat
19 Urmează a fi anunţat

Campos Dallara
20 Urmează a fi anunţat
21 Bruno Senna (Brazilia)

US F1 Cosworth
22 Urmează a fi anunţat
23 Urmează a fi anunţat

Virgin Cosworth
24 Timo Glock (Germania)
25 Urmează a fi anunţat

*Îşi va schimba denumirea în Mercedes GP

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite