Cum îşi câştigă banii şi cum îi cheltuie cel mai bine plătit actor de la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dwayne „The Rock“ Johnson (44 de ani) câştigă cei mai mulţi bani la Hollywood. Actorul îşi cheltuie banii în diverse feluri, după cum au aflat jurnaliştii de la „Business Insider“.

Luptătorul devenit actor Dwayne Johnson a fost numit de Forbes cel mai bine plătit actor din lume, veniturile obţinute în ultimul an ridicându-se la suma de 64,5 milioane de dolari. Astfel, fostul luptător de wrestling supranumit „The Rock“ a devansat nume precum Robert Downey Jr., care ocupa poziţia de lider, sau Brad Pitt. „The Rock“ a reuşit astfel să-l detroneze pe Robert Downey Jr., dar şi să-şi dubleze averea obţinută anul trecut, în mare parte graţie comediei „Central Intelligence“, dar şi celui de-al optulea film al popularei francize „Fast and Furious“.

Dwayne Johnson este unul dintre cei mai muncitori actori de la Hollywood, apare în lungmetraje şi în seriale TV, îşi conduce propria afacere şi mai primeşte bani în urma contractelor de imagine. „Business Insider“ a aflat cum câştigă, dar şi cum cheltuie banii celebrul actor. 

Profit cu numele lui pe afiş 

Johnson este o garanţie a succesului oricărui film în care joacă. „Furious 7“ a adunat 1,5 miliarde de dolari la nivel mondial, „Fast and Furious 6“ a generat 788 de milioane de doari, iar „San Andreas“ a avut 474.000 de milioane de dolari, acestea fiind doar o parte dintre filmele în care a apărut. „Central Intelligence“, cel mai recent lungmetraj în care apare, a strâns 210 milioane de dolari. Totodată, acesta este şi unul dintre motivele pentru care cererile lui financiare devin tot mai pretenţioase. 

image

Dwayne Johnson joacă alături de Kevin Hart în „Central Intelligence“ 

Anul trecut, „The Rock“ a apărut şi în serialul TV „Ballers“, producţie care a intrat în al doilea sezon. Pe de altă parte, la începutul lui 2016, acesta s-a asociat cu brandul Under Armour pentru un contract de promovare şi sponsorizare la nivel global. Contractul îi dă posibilitatea să-şi creeze propria linie de încălţăminte cu brand-ul, dar şi o serie de articole vestimentare. 

image

Un contract cu o firmă de articole sportive i-a garantat succesul 

Fosta soţie îl ajută 

Johnson mai câştigă bani prin compania sa de producţie, 7 Bucks Productions, pe care o conduce din 2012 cu fosta lui soţie, Dany Garcia. Cu această companie a produs serialul „Ballers“ şi tot prin ea se va lansa şi viitorul film „Baywatch“. Numele companiei e legat de o întâmplare din viaţa lui. Atunci când a zburat din Canada spre Miami, după ce şi-a terminat cariera în fotbalul american, şi-a golit buzunarele şi a găsit doar şapte dolari. 

image

Îşi conduce afacerea cu fosta soţie 

Johnson nu uită de cei aflaţi în nevoie. În 2006 a înfiinţat Dwayne Johnson Rock Foundation pentru a ajuta copiii bilnavi aflaţi în faze terminale. 

image

Donează pentru cei aflaţi în nevoie 

Mănâncă foarte mult 

Actorul are un regim alimentar foarte special. Uneori, mănâncă foarte mult în timpul nopţii. Acestuia îi plac foarte mult clătitele americane şi este un mare fan al cărnii de peşte, în special cea de cod. În 2015, acesta a dezvăluit într-un interviu că pe parcursul unui an consumă 370 de kilograme de carne de cod şi cheltuie 1.400 de dolari pentru asta. La începutul lui 2016, tot el a mărturisit că nu mai consumă carne de peşte atât de des. 

image

Dwayne mănâncă mult 

Pentru a se menţine în formă, Dwayne lucrează cu mai mulţi antrenori personali, iar în zilele libere stă mai mult timp în sala de forţă.

Johnson este un mare fan al costumelor elegante, are o colecţie vastă cu costume de mai multe nuanţe. „The Rock“ este şi un fan al maşinilor. Pentru premiera serialului „The Ballers“ acesta şi-a personalizat un Pagani Huayra, o maşină care costă cel puţin un milion de dolari.

Este şi un fan al tatuajelor, pe care le are „imprimate“ pe piept şi pe unul dintre braţe. Desenele pe piele au legătură cu moşternirea lui. O parte dintre tatuaje au fost realizate de către un artist tatuator celebru din Tahiti, pe nume Po’oino Yrondi. 

image

Un mare fan al tatuajelor 

Are afaceri diverse 

Johnson nu stă niciodată locului. În timpul perioadelor de promovare pentru filme stă numai în hoteluri de lux. Pentru a se deplasa se foloseşte de un avion personal, marca Gulfstream G650, lunându-şi mereu familia cu el. Preţul unui astfel de avion este de cel puţin 65 de milioane de dolari.

De mic, Johnson visa sa aibă propriul ceas Rolex. Primul pe care şi l-a luat, pe când încă era wrestler, a costat 35.000 de dolari.

„The Rock“ s-a implicat şi în afacerile cu proprietăţi imobiliare. A vândut câteva vile şi peste 10 case pe coasta Floridei. Între aceste case vândute se numără şi una care are cinci dormitoare, şapte băi şi pe care el a cumpărat-o cu 3,4 milioane de dolari, dar pe care a vândut-o doar cu 3 milioane de dolari.

Acum, Johnson s-a mutat într-o casă în valoare de 5,5 milioane de dolari, în Florida. Deţine şi o fermă în statul Virginia şi, ca majoritatea starurilor, are o casă şi în Los Angeles.

Dwayne „The Rock“ Johnson urmează să mai apară în filmele „Baywatch“, animaţia Disney „Moana“, într-un alt film din seria „Fast and Furious“, dar şi în remake-ul „Jumanji“. Se pare că Johnson va mai avea bani de cheltuit pentru anii care vor veni. 

image
VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite