Comedianta Chelsea Handler, indignată după ce Instagram a şters o poză topless în care îl imita pe Vladimir Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chelsea Handler cataloghează ştergerea imaginii drept un gest sexist FOTO Getty Images
Chelsea Handler cataloghează ştergerea imaginii drept un gest sexist FOTO Getty Images

Comedianta şi vedeta de televiziune Chelsea Handler s-a declarat indignată după ce reprezentanţii platformei Instagram au decis să-i şteargă o fotografie în care apărea topless pe un cal, imaginea fiind o ironie la adresa celei în care lideru rus Vladimir Putin face acelaşi lucru, notează „Huffington Post“.

Chelsea Handler (39 de ani) a imitat legendara fotografie a preşedintelui rus Vladimir Putin, în care acesta apare, fără cămaşă, la echitaţie, şi a postat-o pe o reţea socială, însoţită de mesajul: „Orice lucru pe care un bărbat îl poate face, o femeie are dreptul de a-l face mai bine. #kremlin“. Instagram, care are o politică strictă atunci când vine vorba de nuditate, a şters imaginea la doar zece minute după ce a fost publicată.

Vedeta a criticat regulile reţelei sociale şi a catalogat ştergerea fotografiei în care apare topless drept dovadă de sexism: „Ştergerea pozei este sexism. Am tot dreptul să dovedesc că am un corp mai frumos decât Putin.“

Potrivit „Huffington Post“, comedianta a decis să posteze din nou fotografia, însoţită de un alt mesaj: „Dacă Instagram o şterge şi de data aceasta, înseamnă că Vladimir Putin are mai multe drepturi decât mine. Discutaţi cu şefii voştri“, a scris Handler. În mod evident, fotografia a fost ştearsă din nou. Handler a publicat şi mesajul venit din partea reprezentanţilor Instagram, în care se explică faptul că fotografia nu respectă regulile reţelei, care specifică: „Conturile care prezintă nuditate sau conţinut obscen vor fi dezactivate, iar accesul la Instagram poate fi întrerupt.“


Imaginea ştearsă de Instagram FOTO talkingpointsmemo.com/ Instagram

image

Handler, în schimb, este de părere că punerea în practică a unor astfel de reguli reprezintă discriminare pe bază de sex: „Dacă un bărbat publică o fotografie cu pieptul gol, este în regulă, dar nu şi dacă o femeie face acelaşi lucru? Suntem cumva în 1825?“.

Nu este pentru prima dată când o vedetă atinge subiectul nudităţii în reţelele sociale. În luna mai, Scout Willis, fiica actorilor Demi Moore şi Bruce Willis, a mers topless pe străzile din New York în semn de protest faţă de politica Instagram de interzicere a nudităţii în pozele postate pe reţea.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite