Actorul Ion Roxin a murit la vârsta de 85 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Ion Roxin a murit la vârsta de 85 de ani, anunţă marţi UNITER, într-o postare pe Facebook, relatează Agerpres.

Actorul Ion Roxin FOTO: Facebook / UNITER
Actorul Ion Roxin FOTO: Facebook / UNITER

„Am aflat cu tristeţe de plecarea dintre noi a actorului de teatru şi film Ion Roxin, Jean Roxin, aşa cum îl ştiau prietenii, în după-amiaza zilei de 26 noiembrie. Ion Roxin reuşea să imprime rolurilor sale o impresionantă forţă lirică. Un actor distins, stilat, avea acel aer boem al actorului care a trăit multe istorii şi poveşti în lumea teatrului. Condoleanţe familiei care trece prin aceste grele momente. Dumnezeu să îl ierte!”, transmite UNITER.

Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, la Cimitirul Bellu Catolic, la ora 12,30, cei care l-au cunoscut putând să-şi ia rămas bun de la 10,30, când sicriul cu corpul neînsufleţit va fi depus la capela cimitirului.

Ion Roxin s-a născut pe 5 mai 1938 la Paris şi în 1986 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din Bucureşti la clasa prof. Ion Cojar.

Şi-a început cariera la Teatrul de Stat din Petroşani în 1960, unde a fost angajat timp de 9 ani, a urmat Teatrul „Maria Filotti” Brăila, pentru ca ulterior să îşi dedice mare parte din viaţă – 37 de ani – scenei Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite