Mircea Vintilă e protagonist în primul spectacol de folk şi film

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Vintilă va spune „Povesci din Bucuresci“ în prima zi a Festivalului Dilema veche FOTO: Mediafax
Mircea Vintilă va spune „Povesci din Bucuresci“ în prima zi a Festivalului Dilema veche FOTO: Mediafax

Mircea Vintilă şi trupa Brambura aduc capitala Bucureşti în cealaltă capitală, Alba Iulia. Artiştii vor spune „Povesci din Bucuresci“ în prima zi a Festivalului Dilema veche, organizat în perioada 21-23 august, în „cetatea eternă“ din inima Transilvaniei. Spectacolul începe la ora 21.00, în Piaţa Cetăţii, iar intrarea este liberă.

Mai întâi, Mircea Vintilă şi Brambura au spus „Povesci din Bucuresci“ la Cinema Scala din Magheru. Se întâmpla demult. În drum spre „Scala din Milano“ sau, oricum, în drumul neobosit către inima celor care iubesc muzica bună, artiştii se vor opri în halta Alba Iulia cu un spectacol unicat: „Povesci din Bucuresci spuse Doamnei Alba Carolina“.

Reprezentaţia concepută de Aurel Mitran aşază cele mai frumoase imagini de arhivă cu Bucureştiul interbelic în spatele celor mai sinceri artişti care-şi cântă oraşul fermecaţi de frumuseţile lui. „Popa Nan“, „Miruna“, „Hanul lui Manuc“ sau „Adio, deci pe curând“ sunt fotografiile muzicale de pe vremea când toate erau la locul lor, iar Mircea Vintilă, acompaniat de trupa Brambura, le prezintă cu acelaşi umor şi cu aceleaşi vorbe meşteşugite ale trubadurilor romantici din Bucureştiul de altădată.

„Vom veni în halta Alba Iulia cu spiritul şi cântecele mele din Bucureşti, împreună cu muzicienii minunaţi din trupa Brambura, dar şi cu bucuria de a mă afla din nou în faţa publicului. «Povesci din Bucuresci spuse Doamnei Alba Carolina» este primul spectacol de muzică folk şi film. Imaginile care vor fi proiectate sunt unice şi aduc ce-i mai frumos din atmosfera micului Paris“, spune Mircea Vintilă.

Festivalul Dilema veche din Alba Iulia adună, pentru trei zile, o comunitate ad hoc, construită în jurul valorilor culturale şi al spiritului dilematic. Lista completă a invitaţilor la singurul festival organizat de o revistă în România poate fi consultată la adresa festival.dilemaveche.ro. Click pe imagine pentru a mări!

program festival dilema veche


Festivalul Dilema veche în Cetatea Alba Iulia a ajuns la cea de-a patra ediţie. Anul acesta a fost ales, din peste 760 de candidaţi, printre cele mai bune evenimente din Europa de către Europe for Festivals, Festivals for Europe, platforma internaţională care conectează festivalurile ce pun accentul pe artele, comunităţile lor şi valorile europene. Printre invitaţii care au apărut în faţa dilematicilor la ediţiile trecute se numără Mircea Cărtărescu, Vintilă Mihăilescu, Mircea Dinescu, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Cătălin Ştefănescu, Ioana Pârvulescu, Alexandru Tomescu, Cristi Puiu, Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite